dżejki Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 Hej! Mam problem z niedziałającym schowkiem dachu w b6 cabrio, gdy dach jest zamknięty półka powinna podjechać do góry- tymczasem tkwi nieruchomo na dole, zmniejszając pojemność bagażnika, od czego zacząć?
eenemg Opublikowano 3 Lipca 2015 Opublikowano 3 Lipca 2015 EEE?? U mnie stoi jak ch... mojego małża XD Podnoszenie / opuszczanie jest tylko reczne.... przynajmniej tak jest umnie. Brakuje Ci zaslepki:
dżejki Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Opublikowano 5 Lipca 2015 do czego służy zaznaczony element, z tego co przeczytałem to nie wolno zmieniać położenia dźwigni gdy dach jest otwarty, lecz za co jest odpowiedzialna ta dźwignia?
eenemg Opublikowano 5 Lipca 2015 Opublikowano 5 Lipca 2015 Przy zamknietym dachu mozesz podniesc ta dzwignia schowek i zwiekszyc pojemnosc bagaznika. Czyli bagaznik bedzie wiekszy gdzies o 40%. Absolutnie nie ruszaj dzwigni przy dachu otwartym; aby otwozyc dach schowek musi byc opuszczony.
dżejki Opublikowano 8 Lipca 2015 Autor Opublikowano 8 Lipca 2015 idę sprawdzić jak to działa dzięki Niestety ta półka u mnie opada bez znaczenia w jakiej pozycji zostawię dźwignię.
BeyerBrown Opublikowano 30 Lipca 2015 Opublikowano 30 Lipca 2015 (edytowane) Prawdopodobnie pękł Tobie plastik przytrzymujący pancerz linki, albo sama linka. Mogły też wyszczerbić się zęby w mechanizmie... bez rozbiórki i weryfikacji się nie obędzie. U mnie w zeszłym tygodniu nastąpiła jakaś lawinowa masakra i też mi się kosz nie podnosi - pękł plastik od przytrzymywania linek oraz listwa zębata w samym koszu - osobno ich nie idzie kupić a w komplecie to przyjemność na ponad 2000zł Przyczyną usterki u mnie był prawdopodobnie baniak od oleju, którego nie zauważyłem i sprawił, że kosz opuścił się nierównomiernie i powstały naprężenia które dopiero po kilku-kilkunastu wstrząsach zrobiły swoje Dlatego rada - sprawdzajcie bagażnik przed opuszczeniem kosza Mam nadzieję, że spece od spawania plastików ogarną temat... Edytowane 31 Lipca 2015 przez BeyerBrown
dżejki Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Prawdopodobnie pękł Tobie plastik przytrzymujący pancerz linki, albo sama linka. Mogły też wyszczerbić się zęby w mechanizmie... bez rozbiórki i weryfikacji się nie obędzie. U mnie w zeszłym tygodniu nastąpiła jakaś lawinowa masakra i też mi się kosz nie podnosi - pękł plastik od przytrzymywania linek oraz listwa zębata w samym koszu - osobno ich nie idzie kupić a w komplecie to przyjemność na ponad 2000zł Przyczyną usterki u mnie był prawdopodobnie baniak od oleju, którego nie zauważyłem i sprawił, że kosz opuścił się nierównomiernie i powstały naprężenia które dopiero po kilku-kilkunastu wstrząsach zrobiły swoje Dlatego rada - sprawdzajcie bagażnik przed opuszczeniem kosza Mam nadzieję, że spece od spawania plastików ogarną temat... Czy mógłyś opisać procedurę jak rozebrac tę szufade? nie chce nic popsuć, jeśli masz już rozebrane to wystarczy kilka zdjęć podczas składania i krótki opis, będę wdzięczny
BeyerBrown Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Na dniach (prawdopodobnie w weekend) będę składał całość do kupy to obfotografuję to i owo i może jakiś mini-tutorial z tego zrobię
dżejki Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2015 może jakiś mini-tutorial z tego zrobię będę ci niezmiernie wdzięczny!
kokoszka Opublikowano 30 Grudnia 2017 Opublikowano 30 Grudnia 2017 witam.. odgrzeję temat . Czy ktoś posiada może numer tej osłony zaślepki co zakrywa ta półkę ??
Rekomendowane odpowiedzi