Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

BMW e61 530d LCI - czyli dupowóz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fly kox fura!!! gratuluję!

Odnośnie klapek czytałem, że po ich wywaleniu trzeba robić jakieś zmiany w kompie, żeby od dołu ładnie ciągnął, robiłeś to?

posiadacz 335d robił taki zabieg i pisał, że o wywaleniu klapek to ludzie mówią wszędzie ale już o zmianach w kompie jakoś nikt nie wspomina...z braku wiedzy w tym temacie :wink:

Opublikowano
  • Autor

Fly kox fura!!! gratuluję!

Odnośnie klapek czytałem, że po ich wywaleniu trzeba robić jakieś zmiany w kompie, żeby od dołu ładnie ciągnął, robiłeś to?

posiadacz 335d robił taki zabieg i pisał, że o wywaleniu klapek to ludzie mówią wszędzie ale już o zmianach w kompie jakoś nikt nie wspomina...z braku wiedzy w tym temacie :wink:

Kopę lat Żółwiu... :)

Pytałem Rogala o korektę softu, ale powiedział, że to nic nie da, bo zmienił się przepływ powietrza w kolektorze.

Opublikowano

A jak temat z nowym kolektorem?

Opublikowano
  • Autor

A jak temat z nowym kolektorem?

Cena w ASO to teraz 2800 netto, więć odpuściłem...

Opublikowano

To chyba ten sam problem co tu tak? https://www.facebook.com/EcuProject/posts/1149712025039756

Skoro w Audi sobie poradzili to może u Ciebie też

Opublikowano

Ładne wozidełko tez powoli mysle o przesiadce i tez myslalem o e61

Edytowane przez pajda

Opublikowano
  • Autor

To chyba ten sam problem co tu tak? https://www.facebook.com/EcuProject/posts/1149712025039756

Skoro w Audi sobie poradzili to może u Ciebie też

Nie. To nie ten sam problem. W przypadku klapek kolektora w BMW soft nie ma nic do rzeczy.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Cena w ASO to teraz 2800 netto, więć odpuściłem...

To taki?: http://allegro.pl/kolektor-ssacy-bmw-e53-e60-e63-e70-e71-e83-e90-e92-i5646901195.html

Tutaj trochę taniej

Taaa... to jest to. Chcialem kupic jak kosztowalo 1600-1800, jakoś bym to przebolał, ale 2500 nie wydam :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja dostałem nowy kolektor do swojej e61 za 2100zł w ASO o ile dobrze pamiętam a miałem 535d.
Warto go zmienić poniewaz jak sie klapki urwą to bedzie bardzo nie ciekawie poniewaz wpadną do cylindra pogną zawory tuleje i tłok tez potrafia rozwalić. a zaślepianie klapek nie ma najmniejszego sensu i jest to profanacja tego silnika w e61 poniewaz silnik chodzi troszke inaczej i jest mniej elastyczny, chociaz specjalisci powiedzą i tak ze nie ma różnicy. Średnio te klapki wytrzumyja ok 200tysięcy. Jak jeszcze nie było nic z nimi robione to radzę jak najszybciej to zrobic bo to nie bedzie kosztowało ponad 2000 tylko o wiele wiele wiecej jak wpadną do sinika :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witaj, temat ucichł, a ja jestem ciekaw jak się spisuje twoje E61 , pytam ponieważ brat poszukuje podobnej z tym motorem ,dlatego chcialbym zasięgnąć opinii:-) pozatym jakieś mody przeprowadziłeś w tym czasie? Jakieś fotki:-) pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Fly jak Ci sie lata w porownaniu z b6?