Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

Stukanie na wciśniętym sprzęgle

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, nie wiem czy w dobrym miejscu dodaję posta ( nie mogę znaleźć kategorii typu awarie itp.) nie wyświetla mi się również przycisk w prawym rogu przy tytule tematy aby sprawdzic czy był juz podobny wątek. Więc jeśli robię cos źle zrozumiem jak usuniecie mój post.

Do rzeczy. Mam taki problem, zauważyłam dziś ,że jak wcisnę pedał sprzęgła (po kilku minutach jazdy , nie zaraz po odpaleniu) zaczyna coś stukać , równomierne stukanie po prostu jakby auto głośniej zaczyna chodzić. Nic poza tym się nie dzieje . Silnik pracuje równo, biegi wchodzą bez oporów, kilka miesięcy temu wymieniane było sprzęgło, bez dwumasu. Zrobiłąm nawet test znaleziony gdzieś w internecie a mianowicie jadąc na 5 biegu poczekałąm aż obroty zejdą do 100 tys i wcisnęłąm do końca pedał gazu , auto normalnie przyspiesza nic nie trzęsie nic nie stuka. Wiem najlepiej zdiagnozować to u dobrego mechanika, tylko teraz się zastanawiam co zrobić. Bo aktualnie jestem w niemczech i za 2 tygodnie jadę do polski, wolałabym to zrobić w Polsce, więc muszę zrobić jeszcze około 2000 tys km. czy macie jakieś pomysły na to co powinnam zrobić , ewentualnie czemu się przyjrzeć

Opublikowano

Nie ten dział,silniki benzynowe audi jakie? I tam wklej.po drugie jaki silnik wybierz do tego nagrać to musisz.

Opublikowano

Nie ten dział,silniki benzynowe audi jakie? I tam wklej.po drugie jaki silnik wybierz do tego nagrać to musisz.

ok, dzięki jakoś postaram się to ogarnąć / pozdrawiam.