Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Mam gaz Ale .....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pacjent : Audi a4 b5

Silnik : 1.8 T 150 KM AEB

Fajnie :( gaz jest jeździ oszczędnie okej ALE :

- zaczął zjadać olej i to spoooooro

- szarpie silnikiem na gazie

- przy odpaleniu po całej nocy obroty spadają do 300-400 i po chwili się normują

Co się dzieje :( ?

Auto ma zmienioną sondę Lambda przed Katem * Katalizatora nie ma jest pusta puszka " na uniwersalną i ciąglę jest błąd czy to może być to ?

Lub Turbo dmucha 0.3 Bar a powinno 0.6 jak się nie mylę K03 . Turbo bierze olej czy coś innego się dzieje

Gaz StaG 4 instalacja pod 210 KM ( Baracuda ) Jak coś pomyliłem to mnie poprawcie proszę o pomoc :(

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Zacznij od ogarnięcia i na Pb turbina do sprawdzenia to pewnie ona pije oliwę. Sondę też sprawdź bo może źle pracuje. Na koniec zostaną do sprawdzenia mapy na lpg.

Opublikowano

za nim założyłem gaz przeleciałem 800 -1000 km na samej benzynie i ani się nie zapaliła kontrolka a teraz na gazie to różnie co 600 - 800 km się już zapala . Według mnie przed założeniem Gazu nie miałem tego problemu nic się nie działo i silnikiem też nie szarpało . auto na gazie nie idzie jak na benzynie ale to podobno norma bynajmniej nie idzie z 1-2 biegu reszta jak na PB idzie

Opublikowano

Szarpie na gazie bo pewnie swiece do wymianu lub któraś cewka już kuleje. Po załozeniu LPG cewki i swiece to podstawa. Mi na Benzynie nie łyknął ani grama oleju a na gazie już coś tam wzieła. Także bez paniki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szarpanie i obroty to pewnie kwestia regulacji lpg. Auto na gazie ma ciężej i może stąd zauważyłeś trochę poboru oleju.

Owszem może być trochę słabsze na lpg, ale tendencja powinna być dokładnie odwrotna jak u ciebie. Z niskich biegów nie powinieneś prawie czuć różnicy. Dopiero od 3 W górę możesz zauważać różnicę.

Wrzuć mapy i model i zobaczymy.