Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Fotel bujany B6 - naprawa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Zmagam się z problemem luzów fotela kierowcy - tj. buja się do przodu i tyłu, w połączeniu z irytującym trzeszczeniem... Wbrew moim nadziejom, nie jest to żadne niedokręcenie, po wygooglowaniu problemu, dowiedziałem się, że mogą być to ślizgi, prowadnica, lub kliny łączące siedzisko z prowadnicami.

W pierwszych dwóch przypadkach jest problem ze znalezieniem części, w trzecim jest zabawa na poziomie na jakim z pewnością sobie nie poradzę.

Porada mechanika "wymienić fotele", co trochę mnie zirytowało. Czy jest ktoś w Warszawie kto pomógłby mi z naprawą, lub może orietnujecie się gdzie w okolicy mogę się udać z taką "pierdołą" za rozsądne pieniądze? A może jest jeszcze inne, łatwe rozwiązanie? Pewnie jest to kwestia przyzwyczajenia, ale jak na razie odbiera mi to większość przyjemności z jazdy, bo jeżdżę głównie po mieście, gdzie bez przerwy bujam się na tym fotelu... ratunku!

Edytowane przez namaseo
Opublikowano

Tapicera szukaj, a nie mechanika.

Opublikowano (edytowane)

Serio? z fotelem jest ok wszystko, gorzej z jego mocowaniem, tak czy inaczej z blachami nie tapicerką, o to właśnie chodzi że to jest pierdoła jeśli mówi się to komuś z zewnątrz, jednak użytkując auto odczuwa się to inaczej...

//

Odkopałem właśnie stary temat na forum:

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/45335-all-b6-demontaz-przedniego-siedzenia-w-a4b6-denerwujace-bujanie/

można powiedzieć, więc że odgrzewam kotleta, który nie raz się tu przewijał, nie widziałem tego zakładając nowy temat.

Edytowane przez namaseo