tom3k.a4b5 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 Witam, niedawno kupiłem Audi a4 b5 1,9tdi AJM, od kąd posiadam auto cały czas mam problem ze spadkiem poziomu ciechy człodzącej, uszczekla pod głowicą raczej cała, brak jakotakich objawów, płyn czysty, olej też. Zauważyłem jednak dziwne wyżłonbienie pod korkirm zbiorniczka płynu, dość duże oraz wolny króciec pod zbiorniczkiem nieopodal wtyczki (zdjęcia poniżej). Czy w waszych samochodach zbiorniczek prezentuje się tak samo, tzn posiada taką sama budowę? (otwór pod korkiem i wolny króciec) http://www.directupload.net/file/d/4054/vsgradop_jpg.htm http://www.directupload.net/file/d/4054/94mqyb5v_jpg.htm
fragless1 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 To jest normalne. Tym króćcem leje się płyn, jak są przedmuchy albo uszkodzony korek lub oring korka. Sprawdź po dłuższej jeździe, czy z tego króćca sączy się płyn (czy jest mokro) ? To mogą być małe ilości, ale mogą świadczyć o uciskaniu płynu przez korek/oring i wtedy do wymiany korek, oring lub zbiorniczek, w zależności od tego, co uszkodzone. W najgorszym wypadku masz przedmuchy i wywala od ciśnieniem płyn, a to juz może być uszczelka.
tom3k.a4b5 Opublikowano 20 Lipca 2015 Autor Opublikowano 20 Lipca 2015 To jest normalne. Tym króćcem leje się płyn, jak są przedmuchy albo uszkodzony korek lub oring korka. Sprawdź po dłuższej jeździe, czy z tego króćca sączy się płyn (czy jest mokro) ? To mogą być małe ilości, ale mogą świadczyć o uciskaniu płynu przez korek/oring i wtedy do wymiany korek, oring lub zbiorniczek, w zależności od tego, co uszkodzone. W najgorszym wypadku masz przedmuchy i wywala od ciśnieniem płyn, a to juz może być uszczelka. A ten otwór pod korkiem, ten przelewowy to powinien być taki duży, z tego co widać to takjakby ktoś go powiekszał, posiada nierównomierne popkane krawędzie
Joziek79 Opublikowano 20 Lipca 2015 Opublikowano 20 Lipca 2015 (edytowane) Taki powinien być, jest popękany bo plastik zbiorniczka jest słaby i od temperatury się niszczy. Edytowane 20 Lipca 2015 przez Joziek79
Rekomendowane odpowiedzi