Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Ciężkie poranne odpalanie - brak automatycznego "ssania"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem,że temat byl poruszany i jest info na forum ale dookola to jakies strzepy poprzeplatane innymi informacjami i zero rozwiazan...

Autko jak jest zimne nie chce odpalac ( tzn jak jest dajmy na to okolo 0 stopni) .

Załapuje i gasnie , przerywa ... jak pochodzi chwilke jest ok.

Bylo pisane,że to czujnik temperatury moze powodowac. Jak go dokładnie sprawdzic ? Gdzie w Vagu odczytac jaki daje odczyt ? (dokladnie AEB 1995r)

Czy włączanie sie automatycznego ssania jest uzaleznione tylko od tego czujnika czy maja inne rzeczy na to wpływ ?

:notworthy:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

kolego mam to samo wymieniłem czujnik temp. i nadal skucha raz się włącza a raz nie oczywiśce na zimnym silniku

nie mam pojęcia o co chodzi ????

Opublikowano

U mnie gaśnięcie zaraz po odpaleniu oraz brak ssania powodowała niezaadaptowana przepustnica

Opublikowano

A ja mam taki problemik mam audi 1.6 ADP wymieniłem pompe paliwa na ori i poprzednia sie zatarła i rano musze go dość długo kręcić żeby zapalił tak jak by wogole paliwa nie pompowała co to może być a jak zapali to już ładnie chodzi

Opublikowano
  • Autor

Zawór zwrotny , regulator cisnienia paliwa , lejący wtryskiwacz ... Nie trzyma cisnienia w układzie - paliwo cofa sie do baku...

Opublikowano

Zaraz zaraz bo zbaczamy z wątku :no:

Odpalm rano auto bez problemu brak ssania obroty ok 8000 po chcę ruszyć przestaje na wszystkie cylindry pracować (dławi się) a w efekcie gasnie, odpalm 2 raz pięknie pracjue 8000 chcę ruszyć i znów kuleje i zdycha póżniej jak uda mi się ruszyć jest ok. nieraz mimo braku ssania jest oki nie ma reguły :((((

Czyjnik temp nowy, przepustnica wyczyszczona i zaadoptowana

A czasami ssanie pięknie się załącza i wtedy 1200 i pochwili spada na 8000

Co ewentualnie można sprawdzić ??? pozdrawiam.

Opublikowano
  • Autor

Miałm podobnie w zeszłą zime... Zalewalo skubanca przy odpale , odpalal na trzy gary :/ Pamietam ze nerwów mi autko zepsulo wtedy... Szczerze powiem ze nie doszedlem wtedy o co chodziło... A ze zima w tym roku lzejsza to i problemu takiego nie mam :przebiegly: