stiwi50 Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Witam ! Ostatnimi czasy w mojej audi wymieniłem zawor n75 podcianienia lecz nie pomogło to w rozwiązaniu mojego problemu. Auto po dodaniu gazu reaguje po dłuższej chwili i wolniej sie zbiera niz na początku gdy je kupiłem. Turbo sie załącza bo jak sie juz zbierze to idzie . Najbardziej zauważalny spadek jest na biegach od 1-3 .. Silnik 1.9 BKE .
krzysiekvtec Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 warto sprawdzić wszyskie podcisnienia czy są szczelne
stiwi50 Opublikowano 28 Lipca 2015 Autor Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) W jaki sposob to sprawdzic ? Namacalnie? Jestem zielony w temacie tak naprawdę Edytowane 28 Lipca 2015 przez stiwi50
Azio Opublikowano 28 Lipca 2015 Opublikowano 28 Lipca 2015 Mam podobną sytuację. U mnie to objawia się tak, że od 2 - 2,5tyś obrotów leciutko szarpie, wcześniej jeszcze był taki cichy dźwięk jakby się coś przytykało - przez co gorzej się zbiera niż wcześniej. Nie naprawiłem tego jeszcze, ale byłem u mechanika wczoraj i powiedział, że prawdopodobnie zapchany kolektor albo katalizator. Warto się temu przyjrzeć.Warto też zajrzeć do pompy paliwa, dokładniej do przepychacza, jak to co wyżej napisałem się nie sprawdzi.W ostatnim przypadku zapieczona turbina.
stiwi50 Opublikowano 29 Lipca 2015 Autor Opublikowano 29 Lipca 2015 Posprawdzalem szczelność , jeden wężyk wypiety prawie. . Teraz jest o niebo lepiej . Tylko nie wiem dlaczego ale mam olej w tej grubej rurze od turbo . Jest to możliwe dlatego ze przelalem jak dolewalem mu , bo wczesniej miał mało a po tem sie okazało ze ponad Max poziom był .
Rekomendowane odpowiedzi