Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Eska :) / S4 B6 Avant

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

40840534"]

Szybki pierwsza klasa a co do fotelika to chodziło mi to po głowie ale perspektywa ok tys zł jest porażająca....

Ps.

Ile dałeś za zrobienie szyb, u mnie w okolicy jak pytałem to sobie cenią ta usługę na ok 600-650zl

mi gościu wycenił na 170zł przód + 450zł tył. w ostateczności za 600zł zrobił

Ja pie***le , ładnie macie drogich ludzi z przyciemnianymi szybami.

Ja płacę 250 zł maks 300 zł za wszystkie szyby i nie liczy osobno z przednimi ani jaka to folia :D

300zł za komplet przód + tył? ciekawe, bo coś mi się wierzyć nie chce. chyba że jakaś fuszera a nie porządna robota z atestami itp.

co do oleju w skrzyni to wymieniał mi kolega w zaprzyjaźnionym warsztacie.

w tylnym moście narazie nic nie ruszałem

Opublikowano

U mnie za 400 całość przyciemniają. A atest nie jest potrzebny...taka ściema żeby kasę wyłudzić. Szyb od kierowcy i pasażera nie można oklejać ciemną folią, nie ważne czy ma jakiś fikcyjny atest czy nie ;-)

Edytowane przez niebieski708

Opublikowano
  • Autor

U mnie za 400 całość przyciemniają. A atest nie jest potrzebny...taka ściema żeby kasę wyłudzić. Szyb od kierowcy i pasażera nie można oklejać ciemną folią, nie ważne czy ma jakiś fikcyjny atest czy nie ;-)

co do przednich masz rację. na atest może i dałem się naciągnąć, ale mam to gdzieś. oddałem do gościa który robił praktycznie wszystkie auta z okolic, bo robi zajebistą robotę, ja na swój termin czekałem 3 tyg. nawet niemcy swoje auta robią u niego, a oni z tego co wiem muszą mieć papier na tuv.

A jak Przemo mówił, że ceny w jego rejonach są zbliżone to już w ogóle mam to gdzieś czy jakiś Janusz w szopie robi za 300zł.

Opublikowano

Niestety realia są takie ze ceny uwarunkowane są od regionu... Niestety na Mazurach czy Podkarpaciu nie ma pracy i największe bezrobocie jest...z tej przyczyny tez moze i takie ceny...lepiej zarobić 3stowki i je mieć niz kasować 2xtyle...

Opublikowano

Nie miałem na myśli kogoś obrazić. Tyle że w mazowieckim ścigają za szyby i żaden atest nie pomoże (wiem z własnego doświadczenia). To miało raczej uświadomić nie obrazić ;-)

Co do cen to też tak myślę jak Przemo mówi.

Opublikowano

W lubuskim (Nowa Sól) jest gość, który niedrogo przyciemnia szyby naprawdę profesjonalnie. W mojej B5 za wszystkie (przednie także) wziął 320zł - za te pieniądze efekt jest rewelacyjny :rolleyes: z tym atestem potwierdzam - nie ma czegoś takiego. Szyby przednie (kierowcy i pasażera) muszą mieć przepuszczalność światła 75% z tym, że każda fabrycznie jest lekko przyciemniona (napis "tinted" na szybie) i zazwyczaj już po tym fabrycznym zabiegu mają 75% przepuszaczalności, więc teoretycznie kompletnie nic nie można na nią nakleić, nawet najbardziej delikatnej folii :ph34r: ale w praktyce wiadomo jak to wygląda :whistling:

A Eska naprawdę piękna, powodzenia w dalszych modach!

Opublikowano

W podlaskim 400zł komplet szybek z atestami :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

jeśli rzeczywiście za 400zł można mieć wszystkie szybki, to ładnie nas tu na śląsku kroją. ale co zrobić, jakbym miał eską gdzieś dalej dojechać to z paliwkiem by wyszło i tak dużo więcej ;)

/

Dawno nic nie zamieszczałem, a więc ostatnio zrobione:

-obrysówki ala US w kierunkach

-blenda w zderzak oryginał US

-odnowienie felg zimowych, malowanie w grafit półmat (kolor super się zgrał z dokładkami drzwi)

W następnym tygodniu:

-wymiana tarcz z przodu na wentylowane nawiercane/frezowane

-klocki przód + tył ceramiczne

Eska już prawie rok jest w moich rękach, więc małe porównanie:

IMG_2878.jpg

Edytowane przez keiza1990

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

I jak, wymiana tarcz przeszła zgodnie z planem? Jakieś foto jak sie to prezentuje?