Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A4 B5] 1.8 ARG Gruszka cisnieniowa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to ja już nie pomogę. Ja to odłączyłem w cholerę

Opublikowano

wie że można tylko kolego zbyt duża mieszanka powietrza może osłabić silnik z tego co mi wiadomo zamiast utrzymać jego parametry

Opublikowano

Nie poczułem różnicy, może na chłodnym się lekko lepiej zaczął zbierać. I zrobilem 40 km więcej na butli. Teraz już wyjezdze całą butle na otwartych klapach więc się wypowiem. 

Opublikowano

Na YT są filmy jak to powinno działać ;)

Opublikowano

oglądałem te filmy ale tam nie ma filmu jak jest przy 3000 rpm i trzyma je stale tylko jak jest machnięcie pedałem gazu

Opublikowano

Radek91 a powiedz po wyjęciu ich całkowicie poczułeś dużą poprawę w elastyce silnika i w przyspieszaniu

Opublikowano

j. w. 

Opublikowano

I ja zajrzałem do swojej gruszki w audi 1.8 ADR i powiem wam że w ogóle nie działa. Membrana niby dobra i nie ma przetarć. A gruszka tak jakby w ogóle nie dostawala impulsu pracy. Może coś z kablami albo kostką. Jak zajrzę to dam znać. 

Opublikowano

znalazłem gościa co robi te membranki na zamówienie ulepszone,jakaś firma zrobiła mu matryce i ściągnął oryginalny materiał do niej a jakaś firma mu je wytłacza, mówił mi co i jak bo z godzinę z nim gadałem

Opublikowano

będę u niego sam 3 zamawiał

Opublikowano

pawelp1320 nawet jak będzie na niej mikropęknięcie którego nie zobaczysz to też będzie przepuszczać

Opublikowano

Zasysałem wężykiem powietrze i zatrzymywałem a gruszka nie wracała więc jest na razie ok, a problemem okazał się sam zaworek ale kupiłem używany, zrobiłem cięgno i wszystko działa jak należy.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Chudy30   Masz już nowa membranę? Jak to się cenowo przedstawia? Wszystko działa?

Opublikowano

właśnie zaraz będę miał żona wraca z poczty,ledwie gościa doprosiłem żeby mi 4 wysłał

Opublikowano

za 4 sztuki z przesyłką 300zł

Opublikowano

To pokaż jak działa po założeniu membrany ta gruszka. Dlaczego aż cztery kupiłeś na sprzedaż czy inny powód?

Opublikowano

dzisiaj założona jedna z czterech sztuk u kolegi w audi a4 b6 2.0 20v ALT i gruszka śmiga jak nowa,powód jest taki że jedna właśnie dla kolegi,druga też a 2 są dla mnie i mojego braciak do audi a4 b5 1.8 20v tak na zapas żeby były bo nie są tak łatwo dostępne nówki za takie pieniądze

Opublikowano

a co lepsze że tą pierwszą jak montowaliśmy to stara była pęknięta i miała cieńszy brzeg niż te co kupiłem, filmik wrzuć jak wrócę z trasy bo jestem kierowcą busa i jeżdżę po polsce

Edytowane przez chudy30

Opublikowano

siemano wam, kupię tą gruszkę do silnika arg. nie mogę jej dostac od 3 tygodni, dzownię po wszystkich mozliwych szrotach i nic. chudy30 pomoglbys skoro ogarnales tak dobra opcje? :P pozdrawiam

Opublikowano

kolego a co cię dokładnie interesuje,sama gruszka czy membrana