Opublikowano 3 Sierpnia 201511 l Witam. Jestem posiadaczem a4 b5 rok 2000 z licznikiem pol fis, podczas wymiany oleju, po jego spuszczeniu wykreceniu filtra postanowilem przekrecic zaplon aby zobaczyc jak wyglada komunikat o braku oleju jednak zamiast tego zobaczyłem napis OK czyli auto gotowe do jazdy, wczoraj takze przy braku płynu do spryskiwaczy nie otrzymałem zadnego komunikatu ( nie jestem pewien czy powinien informować o tym) dodam ze przy zapaleniu rezerwy pojawia sie znaczek" dystrybutora" , przy otwartych, nie domknietych dzwiach takze pokazuje informacje prawidlowo. Co moze byc przyczyna mojego problemu i jak go rozwiazac? Pozdrawiam Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 3 Sierpnia 201511 l Raczkuję w tym temacie, ale z tego co mi wiadomo na razie z wszechobecnej wiedzy, to może Twój licznik FIS był rezany, i zamiast czujników do miski olejowej oraz pojemnika spryskiwaczy, wrzucono emulatory?
Opublikowano 4 Sierpnia 201511 l Autor A jak to moge sprawdzic? , czujnika od miski idzie 3 zylowy przewod o ile dobrze pamietam i jest gdzies wpiety pod obudowe silnika Wysłane z mojego HTC Desire X przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 4 Sierpnia 201511 l Tego już musisz dowiadywać się od osób które miały z tym styczność. Ja będe robić co prawda u siebie licznik z FIS-em, ale to jeszcze nie teraz
Opublikowano 4 Sierpnia 201511 l W półfisie nie pokazuje niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy, a co do oleju to zapewne odrazu po włączenie zapłonu raczej się nie zapala. Może po chwili, albo po odpaleniu...
Opublikowano 4 Sierpnia 201511 l Odczekaj jakieś 3 minuty i powinien komunikat wyskoczyć (oliwiarka z napisem min) Jak wypniesz kostkę od czujnika oleju to powinien wyskoczyć komunikat oil sensor (oliwiarka z napisem sensor)
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Autor Ok sprawdze w piatek bo nie mam mozliwosci w najblizszym czasie odpielem przewody od czujnika i nic na fisie dalej zapala sie OK jakies inne pomysły? Edytowane 22 Sierpnia 201511 l przez tomekch973
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Odepnij dodatkowo czujnik otwarcia maski Może on daje cały czas sygnał, że maska otwarta i przez to nie wyświetla komunikatów czujnika oleju
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Autor Odepnij dodatkowo czujnik otwarcia maski Może on daje cały czas sygnał, że maska otwarta i przez to nie wyświetla komunikatów czujnika oleju czujnik otwarcia maski? chyba nie mam czegos takiego napewno przy otwartej masce nie pokazuje mi zadnej informacji na fis
Opublikowano 24 Sierpnia 201510 l Bo ten czujnik niczego na fis nie sygnalizuje. Otwórz maskę i do zamka maski powinna iść wtyczka
Opublikowano 30 Sierpnia 201510 l Autor odpiolem czujnik otwarcia maski czujnik olejowy i nadal swieci OK po przekreceniu zaplonu czy tez odpaleniu auta