Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BRB+]Srebrny Resorak/S-line/Koło 19"/Eibach Sportline/Hebel320-288mm/Tunel USA/Bose/Kiera B8.5/153KM<>330Nm/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 minut temu, Norbas napisał:

Ale tam to już w ogóle pogoda do bani ? norki się śmieją, ze tam  340dni pada deszcz a reszta swieci słońce ?

Dokładnie:lol: sporo było w 2014 i 2015 gwarancji tesli na cieknące dachy panoramiczne i to 80-90% z bergen ale już poprawili i jest ok..

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, Adam87 napisał:

Dokładnie:lol: sporo było w 2014 i 2015 gwarancji tesli na cieknące dachy panoramiczne i to 80-90% z bergen ale już poprawili i jest ok..

To samo było z b8 z początku produkcji tyle, ze tam chodziło o Norwegię jakoś 70% miało problem z panorama ?

Opublikowano
2 minuty temu, Norbas napisał:

To samo było z b8 z początku produkcji tyle, ze tam chodziło o Norwegię jakoś 70% miało problem z panorama ?

Też ciekło???  Tesla jest z kaliforni a tam pogoda fajna:lol:

Opublikowano
  • Autor

Był nieszczelny, zacinał się coś jeszcze... 

Opublikowano
  • Autor

W piątek podczas udania się na ustawienie zbieżności itd. spotkała mnie nieprzewidywana usterka :facepalm: Jak to zwykle przed oddaniem auta sprawdzam je dookoła i dopiero oddaje, "taki rytuał" :decayed:   Pomacałem  sobie felgi i na prawym kole przednim nie mogłem utrzymać dłoni przez dłuższy czas. O zacisku nie wspominam bo tam tak gorąco dawało, że nie było co się narażać na poparzenie...  Po wjeździe na warsztat podszedłem i uznałem, że tłoczek pewnie się zapiekł... obrócić koło było strasznie ciężko. Godzina 15:30 więc nici z zakupu zacisku bo wszystko zazwyczaj do 16 a tym bardziej w piątek, o zakupie zestawu naprawczego w NO można zapomnieć... :facepalm:  W sobote podjechałem do kumpla do garażu i zacząłem grzebać :) Tłoczek nie był w super stanie a więc trzeba było czyścić :decayed: Za delikatną pomoc podziękowania dla Siwego :thumbup1:

IMG_2586.JPG

IMG_2585.JPG

IMG_2584.JPG

IMG_2583.JPG

Czyszczenie pomogło ale chyba trzeba zacząć szukać jakichś fajnych hebli :decayed: 

Pobrudziłem sobie trochę ręce postanowiłem zajrzeć co mi kapie po silniku.... Przy okazji rozkręcania poczyściłem sterownik obrotów egr oraz egr, ssący nie był zawalony jakoś specjalnie syfem. Myślałem, że to z pod uszczelki pokrywy ale okazało się, że susza... a coś waliło poniżej a wyglądało jakby z uszczelki pod głowicą. Decyzja lecę z z odkręceniem kolektora ssącego :facepalm:  dojście ujowe w BRB... chłodniczka spalin przeszkadza a jedna śruba jest na wysokości gruszki od turbo... to samo z dwoma śrubami od kolektora... bez specjalnego klucza ciężko ale pod dłuższej walce jakoś poszło :)     Okazało się, że olej leje się z kolektora ssącego i nie wiem za bardzo czemu, odma ? Wsio poskręcałem z momentami jak w fabryce... Momenty z jakimi należało dokręcić śruby był niewielkie :huh: egr, silnik obrotów egr, rura z kolektora do chłodniczki spalin oraz druga rura z chłodniczki spalin do kolektora wydechowego miały po 5Nm, sam kolektor ssący miał 15Nm :thumbup1: 

Zobaczymy na jak długo będzie spokój :naughty:

Kilka fotek: 

IMG_2601.JPG

IMG_2609.JPG

IMG_2613.JPG

IMG_2614.JPG

IMG_2605.JPG

IMG_2626.JPG

Pozdrówki :hi: 

Opublikowano

bardziej prawdopodobne, że sączyło się spod pokrywy lub EGR i dalej przez kolektor na dół silnika :P ostatecznie zobacz czy nie masz oleju w wężu kompresji z turbo :P

Warsztacik konkretny :thumbup1: 

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, kamil-vag napisał:

bardziej prawdopodobne, że sączyło się spod pokrywy lub EGR i dalej przez kolektor na dół silnika :P ostatecznie zobacz czy nie masz oleju w wężu kompresji z turbo :P

Warsztacik konkretny :thumbup1: 

Kamil ten co idzie z pokrywy do węża pod filtr powietrza i turbo ? Olej jest świeży a przy uszczelce i powyżej kolektora ssącego sucho :)  

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Teraz, Adam87 napisał:

Wstaw jeszcze przerywniki i będziesz norków łapał :decayed:

Tam nie ma co łapać :suicide_anim:

Ostatnio byłem w vegvesen na zatwierdzeniu i wpisaniu zawiechy w kartę to mi kazali zrywać naklejki czarne z rejek bo by mnie nie wypuścili :rolleyes: na szczęście obyło się bez kary i cięcia blach :kox:

Opublikowano
1 minutę temu, Norbas napisał:

Tam nie ma co łapać :suicide_anim:

Ostatnio byłem w vegvesen na zatwierdzeniu i wpisaniu zawiechy w kartę to mi kazali zrywać naklejki czarne z rejek bo by mnie nie wypuścili :rolleyes: na szczęście obyło się bez kary i cięcia blach :kox:

No ale to nie wolno ich mieć???

Przecież u nas w okolicy to od h..a jest tych naklejek..

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Adam87 napisał:

No ale to nie wolno ich mieć???

Przecież u nas w okolicy to od h..a jest tych naklejek..

U nas też sporo ale vegvesen się czepia ich bo nie są legalne. Jak już to możesz mieć białe zakrywające flagę i niebieskie tło :P tak czy siak zamawiam znowu :decayed:

Opublikowano
33 minuty temu, Norbas napisał:

U nas też sporo ale vegvesen się czepia ich bo nie są legalne. Jak już to możesz mieć białe zakrywające flagę i niebieskie tło :P tak czy siak zamawiam znowu :decayed:

W pl pewnie tez unlegal bo ogólnie fajnie to wygląda :good: 

poszukam zeby tu kupic :naughty:

Pozdro 

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Adam87 napisał:

W pl pewnie tez unlegal bo ogólnie fajnie to wygląda :good: 

poszukam zeby tu kupic :naughty:

Pozdro 

No nie są... i raczej nie będą...

W NO już robią nawet z logo.... Audi, RS,S, Audi Sport, Volvo, VW, Rline itp :naughty: 

Opublikowano
  • Autor
Opublikowano
14 minut temu, Norbas napisał:

Widziałeś nawet politi mają takie.. :naughty: i do Teselki:decayed: .. choć na żywo nie widziałem, tylko czarne z NO i flaga..

Opublikowano
  • Autor

19 godzin temu, Adam87 napisał:

Widziałeś nawet politi mają takie.. :naughty: i do Teselki:decayed: .. choć na żywo nie widziałem, tylko czarne z NO i flaga..

Nie no, politi to albo foto szopek albo przykleili na szybkości :decayed: 

Widziałem, ze szukasz modułu pod składane lustra... pisz do kkam bo coś tam mu zostało ;) 

Opublikowano
6 minut temu, Norbas napisał:

Nie no, politi to albo foto szopek albo przykleili na szybkości :decayed: 

Widziałem, ze szukasz modułu pod składane lustra... pisz do kkam bo coś tam mu zostało ;) 

Raczej na szybkości i to na chwile.. 

A moduł już załatwiony.. jestem właśnie na zlocie w bukowinie i jutro z kkam montujemy :good:

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, Adam87 napisał:

Raczej na szybkości i to na chwile.. 

A moduł już załatwiony.. jestem właśnie na zlocie w bukowinie i jutro z kkam montujemy :good:

A no to spoko ;) udanego zlotu i nie rezajcie po trzeźwemu  :decayed: 

Opublikowano
1 minutę temu, Norbas napisał:

A no to spoko ;) udanego zlotu i nie rezajcie po trzeźwemu  :decayed: 

Dzięki :decayed:

Dam znać jak wyjdzie..

Pozdrawiam:hi:

Opublikowano
2 godziny temu, Adam87 napisał:

Zrób fotostory, bo moje lustra i moduły też leżą i czekają na poskładanie, zawsze będę miał prościej ;)

Opublikowano
Zrób fotostory, bo moje lustra i moduły też leżą i czekają na poskładanie, zawsze będę miał prościej [emoji6]
Ok.. będe wrzucał na bierząco :)

Wysłane z Galaxy S7 edge