Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BRB+]Srebrny Resorak/S-line/Koło 19"/Eibach Sportline/Hebel320-288mm/Tunel USA/Bose/Kiera B8.5/153KM<>330Nm/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zajrzyj do tych panewek :P no ja mialem 90 w Polo to wiem... ale za to teraz mam 101KM ATD hehe i już myślę nad czipem do 130 ^^ tylko czy wytrzyma reszta, tj półosie, przeguby itd :P swoją drogą to dobre takie R3 - zimą same się ze śniegu otrzepie, masaż rąk na kierownicy... Kultura ujowa, ale spalanie niziutkie...

Opublikowano

Żonka zadowolona z furki?

Chodzi o to żeby a4 nie jeździła :cool1:

A co z b5??

Opublikowano
  • Autor
35 minut temu, kamil-vag napisał:

Zajrzyj do tych panewek :P no ja mialem 90 w Polo to wiem... ale za to teraz mam 101KM ATD hehe i już myślę nad czipem do 130 ^^ tylko czy wytrzyma reszta, tj półosie, przeguby itd :P swoją drogą to dobre takie R3 - zimą same się ze śniegu otrzepie, masaż rąk na kierownicy... Kultura ujowa, ale spalanie niziutkie...

Nie stykuj mnie  ?? chodzi Ci o panewki wału czy na wałku rozrządu ? Ty miałeś ATL ? Ogólnie nie słyszałem aby coś sie działo z silnikami w a2... Kolega Trepek zadowolony, wczoraj gadałem z kolega i jego koleżanka ma tez ten silnik a na nim nakulane prawie 300kkm i poza eksploatacja nic nie robiła :) 

Fakt na zimnym telepie ale jak jest ciepły nie ma problemu. Dość specyficznie chodzi ? 

jaki miałeś przebieg u siebie ? 

45 minut temu, tomekhxc napisał:

Rób swap na 2.7 Bt :decayed:

:decayed: jak szaleć to szaleć ponoć do lupo 2x W12 montują wiec można i do a2 wejdą ?

17 minut temu, Adam87 napisał:

Żonka zadowolona z furki?

Chodzi o to żeby a4 nie jeździła :cool1:

A co z b5??

Z wyglądu tak ?? muszę kilka rzeczy ogarnąć to wtedy może upalać :P 

ostatnia obcierka zadecydowała, ze Trzeba znowu kupić coś żonie ;) 

b5 ujeżdża moj tata :) 

Edytowane przez Norbas

Opublikowano

To bylo bardziej zależne od rocznika... Im starszy tym lepiej, mój był z 07r... I 175 tys... Po reszte silnika przyjechal gosc i zabrał, jemu tez sie zatarl i skladal z dwoch jeden :P

Opublikowano
  • Autor

Ten jest z 2004... jak ty miała przy 175kkm to mam jeszcze czas tak z 16kkm ? ale zaglądnę co ma w środku ;) dzieki za podpowiedz Kamil :hi: 

Opublikowano

Fajne A2 w czerni i na tym kole wygląda naprawdę fajnie?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

No i spowalniacze z przodu założone... tył wpadnie w niedługim czasie bo muszę czekać na osłony pod tarcze... Mimo wszystko sama zmiana przodu robi różnice w hamowaniu :) Dev sie spisał z lakierem bo idealnie pasuje pod budę :kox: 

DSC01152.JPG

DSC01153.JPG

DSC01121c.jpg

DSC01128c.jpg

DSC01116cc.jpg

DSC01118cc.jpg

Opublikowano

Pięknie Norbert :buhaha:

Jeszcze teraz musisz zrobić ze 200 kunia pod te hebelki :lol1:

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, Adam87 napisał:

Pięknie Norbert :buhaha:

Jeszcze teraz musisz zrobić ze 200 kunia pod te hebelki :lol1:

hehe szybciej chyba zmienie b7 na tą z motorem 3.0tdi niż dobiję nim do 200KM... niestety w NO 3.0 jak na lekarstwo :(

Opublikowano
  • Autor

I cyk wymiana filtra po 15kkm 

8D410514-45A1-478F-A9BC-A1D5C42B56CE.jpeg

860512F0-8013-4EED-8573-134A08DDA35A.jpeg

E4E49305-3D9B-484E-A5C5-61605C147054.jpeg

798596BA-90CF-4D28-BED4-6C31A9F64C0E.jpeg

zobaczymy jak będzie po 7,5kkm 

Opublikowano

No piękny :decayed:

Paliwo jeszcze z polski czy już Norskie??

Opublikowano

Gdzie Ty tankowałeś :P

Swoją drogą... taki czarne paliwo może oznaczać, że popuszcza gdzieś w Vacum albo uszczelnienia na pompkach :P

Chyba, że rzeczywiście gdzieś wlałeś syf, bądź wlewałeś coś do czyszczenia układu paliwowego ?

Opublikowano
  • Autor
8 minut temu, Adam87 napisał:

No piękny :decayed:

Paliwo jeszcze z polski czy już Norskie??

Polskie i Norweskie ... 

6 minut temu, kamil-vag napisał:

Gdzie Ty tankowałeś :P

Swoją drogą... taki czarne paliwo może oznaczać, że popuszcza gdzieś w Vacum albo uszczelnienia na pompkach :P

Chyba, że rzeczywiście gdzieś wlałeś syf, bądź wlewałeś coś do czyszczenia układu paliwowego ?

To daje dużo do myślenia... nigdy nie wlewałem nic do czyszczenia. Obczaje vacum ale może lepiej odrazu kupić uszczelnienia na pompki tak myśle. No nic zrobie 7,5 sprawdzę jak wyglada :) 

jakie objawy przy uszkodzonych uszczelniaczach przy PD ? 

Opublikowano

Pompowtrysk jest tak zbudowany, że akurat pierwszy, górny oring zapobiega przedostawaniu się oleju do kanału przelewowego w głowicy, jeżeli ten oring jest już twardy, zużyty itd - to olej może dostawać się do układu zasilania paliwem... i w drugą stronę, paliwo pod ciśnieniem może uciekać do głowicy, rozrzedzać olej i wtedy przycieranie się elementów mechanicznych... 

Druga opcja to uszczelka pod vacum... i chyba od tego bym na twoim miejscu zaczął - ale dopiero po przejechaniu tych 7,5 jak piszesz na nowym paliwie... 

Trzecia - pęknięcie głowicy ? ale to taka ostateczność :P:P:P

Nie przykapca Ci ? ? ? Bo takie czarne paliwo musi za sobą nieść jakieś oznaki... chyba, że na DPFie się zatrzymuje...

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie ten syf to by na samym dole zebrany.Reszta paliwa, która wylałem z filtra była normalna... 

kopcic kopciu bo nie mam depa obecnie ze względu na to, ze przed wyjazdem do pl puścił spaw na flanszy łączącej turbo :facepalm:  jakiś nie mam kiedy się zebrać o włożyć go na miejsce :decayed: 

tak w ogóle to gdzieś mam wyciek,którego za bardzo nie mogę zlokalizować... uszczelniacze na wale wymienione, uszczelka ssącego wymieniona, egr tez, rury łączącej ic również... zostało w sumie sprawdzić te vacum oraz uszczelke na listwie idąca pod pokrywą. Uszczelka pokrywy tez wymieniona. Wsio skręcałem z momentem według przepisu :P 

Opublikowano

Dodaj LM Diesel Spulung przed następną wymianą i znowu przy kolejnej zobaczysz jak to będzie wyglądać... 

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, kamil-vag napisał:

Dodaj LM Diesel Spulung przed następną wymianą i znowu przy kolejnej zobaczysz jak to będzie wyglądać... 

Zrobi się ;) 

Kamil, tak z ciekawości zapytam, wiesz może co ile robić regulacje pompek oraz zmieniać uszczelnienia na nich ? Widzę, ze roboty nie wiele a można by to ogarnąć profilaktycznie nawet co :decayed: 

Opublikowano

Norbert, nie ma na to reguły... myślę, że bardzo dużo zależy od stosowanego oleju, paliwa, stylu jazdy itp, itd... Ja robiłem pomiary i tak:

- śruba regulacyjna (naciskająca na pompkę) wyciera się... to samo cycek w pompce... 

- śruba mocująca pompkę znowu się wyciąga - co powoduje coraz większe bujanie pompki i zużywanie się oringów... 

Norbert, prewencyjnie, nawet jak nie ma objawów - WARTO ! lepiej zapobiegać, niż potem naprawiać...

Przez te 10 lat guma ma prawo już stracić swoje właściwości, twardnieje itd... 

Jak masz chęci i kasę to rób i miej przyjemność :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Długo mnie nie trzeba namawiać  wiec... uzbrajam się :decayed: ponadto swap hebli zakonczony 320/288... w koncu hamuje i się zastanawiam co tak długo :mysli:

2D32AB71-A66E-472A-B270-25282CA6D72C.jpeg

EEC8E32B-F9AD-45F8-95AA-DD52146BCA36.jpeg

92DC2767-A290-4FF6-8905-1370470F6804.jpeg

3A3139AB-5BE9-4D7F-94D4-FB7AC824D5BB.jpeg

7C3A43BD-10C1-4E06-8F32-BE013734A50B.jpeg

592A6A10-8FD3-4F18-B3F2-004139840CEB.jpeg

447AA06D-FA3B-4DB4-97E8-DA1C27F0538D.jpeg

54D2AFAF-C5C0-4896-9B06-1451AD41FA05.jpeg

D3D2B706-5256-4E28-A1C9-2B3484D59620.jpeg

BD92496B-4B2B-43EB-AEE9-98CDA877EAEA.jpeg

I na zakończenie sezonu dwa szoty na starym kole :) 

ECD55CE1-1227-43E1-98E4-94D4CABB9039.jpeg

F04879AB-156B-4629-8379-D563F8589DCA.jpeg

:hi: