Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[BRB+]Srebrny Resorak/S-line/Koło 19"/Eibach Sportline/Hebel320-288mm/Tunel USA/Bose/Kiera B8.5/153KM<>330Nm/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
30 minut temu, kamil-vag napisał:

No ładnie siadło ^^ nie tarło by po rantach ?

Tragedia nawet przy moim obniżeniu... przy tym et i szerokości chyba tylko 225 

3 minuty temu, HOLMATRO napisał:

19x8,5 et 43 ? Tylko na tym parametrze dało się ujechać na 255 moim zdaniem. 

Ja mam 19x9j et 33... pisało sporo na audi zone ze z ta szerokością bez problemu... chyba ma 1ba ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Norbas napisał:

Tragedia nawet przy moim obniżeniu... przy tym et i szerokości chyba tylko 225 

Ja mam 19x9j et 33... pisało sporo na audi zone ze z ta szerokością bez problemu... chyba ma 1ba ?

Ja mam na tej feldze 235, ale zalecają wszyscy 225

Opublikowano
  • Autor
17 minut temu, HOLMATRO napisał:

Ja mam na tej feldze 235, ale zalecają wszyscy 225

Opona oponie nie równa w szerokości ? co za marka opony? 

Opublikowano

Jesli chodzi o 235 to tylko Uniroyal Rainsport 3 i Continental Conti Sport Contact 5P / 6 nie trze. Reszta za szeroka. Najszerszy jest Vredestein. 

A jesli chcesz mieć pewność to 225 żadna nie powinna trzeć 

Opublikowano
Godzinę temu, H4mm3R napisał:

Nie wiem co wy w tych rotorach widzicie :whistling:

Jedno z nielicznych ładnych wzorów i parametrów w serii audi. 

Co innego to tylko twoje klimaty, wzory petardy, ale parametry nie dla żon.. :decayed:

Opublikowano
1 minutę temu, HOLMATRO napisał:

Co innego to tylko twoje klimaty, wzory petardy, ale parametry nie dla żon.. :decayed:

Co prawda to prawda:polew:

Opublikowano

Z doborem opon do takich felg to jest masakra. Ja mam felgi 9J ET 35, kupiłem hankooki 235 miało być ok a życie i tak pokazało swoje. Na nierównościach przyciera.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Rob@k napisał:

Z doborem opon do takich felg to jest masakra. Ja mam felgi 9J ET 35, kupiłem hankooki 235 miało być ok a życie i tak pokazało swoje. Na nierównościach przyciera.

Jak miałem łopaty z et 35 9j to były opony 225 nokian... latałem załadowany no-pl-pl-no i zero obcierek... tutaj tez taka szerokość wpadnie. Zastanawiam się tylko nad firma ?

Opublikowano

Firma tylko premium, to oczywiste :evil2:

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, H4mm3R napisał:

Nie wiem co wy w tych rotorach widzicie :whistling:

Plan był inny bo miałem brać w pl koła z rs6 z et33 9j (może w następnym sezonie sie skuszę) nie widziałem ich jeszcze na b7... niestety transport do no i cena ich odstrasza ;)  te się trafiły w mega cenie 15km ode mnie wiec są... ponadto pasują do budy i robią fajny kontrast ze srebrnym kolorem auta :) 

Opublikowano

Miałem takie Fuldy o jakie pytałeś i nie polecam. Może źle trafiłem ale był ogromny problem z wyważeniem. Poza tym znikały dość szybko a nie jeździłem jakoś bardo agresywnie. 

Opublikowano
  • Autor

Pytałem się pracy bo czasem je zamawiają i faktycznie maja czasem z nimi problem... 

to zostaje jeszcze falken... jak tez lipa to wezmę chyba uniroyal 

Opublikowano
W dniu 23.03.2019 o 23:59, HOLMATRO napisał:

Jesli chodzi o 235 to tylko Uniroyal Rainsport 3 i Continental Conti Sport Contact 5P / 6 nie trze. Reszta za szeroka. Najszerszy jest Vredestein. 

A jesli chcesz mieć pewność to 225 żadna nie powinna trzeć 

Dodam co do jakości może a nie szerokości...

Ogólnie te dwie opony to bajka. Przy mniejszym budżecie UR3 a przy większym CCSC5 - świetna opona.?

Opublikowano

Jest jeszcze jeden model ktory tez jest wezszy niz pozostałe,tylko niestety cena jest adekwatna do jakosci. Michelin Pilot Sport 4 S

Opublikowano

Jakość tak, jest wysoka, natomiast właściwości jezdne przy naciągach odchodzą na dalszy plan. Sam bieżnik i mieszanka (nie neguje tego, jak są istotne) nie definiują właściwości modelu opony, bo profil tez odpowiada za wiele czynnikow. 

I tak w moim przypadku do tej pory najlepiej kleiły Dunlopy Maxx Sport RT2 ale w 18 i profilu 40 i na wąskiej feldze. 

Teraz mam oponę klasę wyzej, premium, ale z naciągiem na szerokiej feldze, profilu 35 i w wielu miejscach muszę trochę odpuścić i przejechać pokorniej, bo opona puszcza auto bokiem. 

Oczywiście gdybym ubrał jakiegoś chinola to już dawno auto leżało by w rowie, bo taka oponę tez na tym aucie chwile użytkowałem i cały czas mi migała trakcja na tych samych zakrętach, na których testuje teraźniejsze opony. 

Tak czy siak ja jak kupowałem set który mam teraz, to w gre wchodziły Miszeliny PS 4, Conti które mam albo Uniroyale, ale je szybko skreśliłem bo są bardzo dobre na wodę, ale dla mnie za miękkie na suchy ciepły asfalt. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

W ostatnim czasie przed wyjazdem do PL wleciał świeży olej tym razem revanol 5w30 cleansynto, nowa rura za dpf( dostępna tylko w aso ?) przy okazji nowy czujnik spalin nr 3 za depem bo stary wykręciłem z gwintem i przy okazji go uszkodziłem... 

96DBEE6C-7495-4E92-B2CC-0D4FBCD7FFE0.jpeg

97188C60-162D-4038-97FF-398E719A7B97.jpeg

856CD9B5-C642-4FBC-9E39-CF8DA785A492.jpeg

w najbliższym czasie auto idzie do lakiernika poprawki itd. Dodatkowo przed wjazdem na lakiernie sprawdzenie co i jak i znalazłem kilka niespodzianek po listwami relingowymi ? polecam sprawdzić to miejsce  tym co nie są obojętni na stan swojego auta  :decayed: 

B725CDC2-9507-48E4-9ACE-B8749F943D78.jpeg

D9AB829F-077F-4695-BCBF-7451421B7837.jpeg

3E7B6579-9EC4-4043-A277-B5D9C3A58A60.jpeg

8751CCF8-9AAF-4617-9EC2-6CAF742D7471.jpeg

80DB99D7-6B26-4368-A196-4FA62FB9D920.jpeg

Na spontanie znalezione czarne  relingi ? chociaż teraz sie zastanawiam czy nie zostawić bez relingow ? 

0E9B4730-0F4B-4580-AE4D-298259C36A14.jpeg

5E18F7D6-8B88-4166-AF62-549FC07A5871.jpeg

2EFFEF41-1106-44DE-BEA3-FA1BCD9552E8.jpeg

pozdrowki oraz spokojnych, zdrowych i bezpiecznych  Świąt Wielkanocnych a także  mokrego dyngusa ?? :hi:  

Opublikowano

Pakuj czarne i jeszcze chrom przy szybach na czarno ?. Bez relingów tak trochę goło jak dla mnie. Ważne żeby Tobie się podobało, a nie komuś :)

Opublikowano

Bez relingów taką A3 trochę zalatuje bebe :) Czyli jednak uszkodzony czujnik. 

Wcześniej chyba smigales na valvo nie ? Daj znać jak ma się ten Revanol... 

Czarne relingi i będzie ?

Opublikowano

A ja się wyłamie -  mi się bardziej widzi bez relingów ?