Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Tapicer renowacja foteli

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Posiadam fotele takie jak na zdjęciu: http://der-b5.de/Bild:QL_-_Anthrazit_6.jpg.html

Jak się domyślacie boczek jest przetarty a materiał pod 4 literami mocno pofałdował się... Teraz kombinuje co tu zrobić :mysli: Znalazłem w archiwum forum polecanego tapicera z ul. Żeromskiego w Warszawie. Kiedyś słyszałem żeby "kubełków" tudzież "sportowych" foteli nie ruszać? Szukać innych foteli w lepszym stanie? Oddać do tapicera? Kupić w aso materiał (jesli jest dostępny) i dopiero oddać do renowacji?

Opublikowano

Materiał w Aso to pewnie nie tani gips.

Do tapicera !! :good:

Opublikowano

Hehe, też mam ten problem u siebie. Materiał jest już całkiem przetarty.

Do tego gościa też się wybieram, żeby podjechać i się dopytać czy będzie miał taki materiał. Raz tam podjechałem, ale gość miał zamknięte.

Jego zakład jest otwarty do godz. 17.00 a ja niestety o tej porze kończę swoją pracę.

Jeżeli będziesz u niego, to napisz, czy udało się coś zrobić.

Opublikowano

Ja mam identyczne fotele.

Tapicer wymienił mi przetarty wykrój na boczku.

A potem uszył pokrowce na wymiar.

Teraz się nie martwię.

Opublikowano
  • Autor

Odwiedziłem Audi Auto Viva - tapicerka siedzenia 430 pln, tapicerka oparcia niedostępna... więc po kłopocie i wydatku :decayed: U tapicera największym bólem jest dobór materiału - niestety faktura ani odcień nie będzie taki sam jak oryginalna tkanina. Koszt 150/200 pln za boczek oparcia (nowy fragment od ramion do dołu) plus regeneracja boku siedziska przy udzie (nowa gąbka). pox majster na Żeromskiego 17 otwarty 9 - 18 tel. 22 835 46 91.

Opublikowano

no gratuluje wyboru zwłaszcza że pan Andrzej z żeromskiego nie zaoferuje wam oryginalnych matreiałów do audi jak chcecie wsadzac polskie tandetne materiały to gratuluje wyboru.Znam jednego tapicera który moze wam zaproponowac oryginalne materiały a i wykonanie jest jak fabryka .namiary na niego to piaskowa 3 warszawa tel.0-889199756[br]Dopisany: 05 Listopad 2008, 19:08_________________________________________________poza tym zajefajnie obszywa kierownice widziałam u kupla w s3 kierownice cala w dziurkowanej skorze z czerwona nicia super po prostu.a i ceny nie są wygórowane z tego co mi mówił

Opublikowano
  • Autor

Pacjent z Żeromskiego zaoferował mi oryginalną tapicerkę z A4 ale w innym odcieniu - pozostał mu duży skrawek oparcia tapicerki po lifcie. Odwiedziłem też tapicera na Powstańców Ślaskich niedaleko Suzuki - w ofercie tylko tkaniny w podróbie (faktura i odcień od czapy) i cenna wyższa niż na Żoliborzu wiec odpada. kasia82 dzięki za namiar trzeba będzie odwiedzić gościa.