Sisiek26 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Opublikowano 14 Sierpnia 2015 Witam! 1.8T BFB problem polegana tym, ze szukam czujnika polozenia walu i tak jak w necie wyczytalem to powinien znajdowac sie jak wszyscy pisza za filtrem oleju i jest on przykrecany na jedna srubke.Ok znalazlem to miejsce "jezeli to jest to", ale nie mam tam czujnika :/ wyglada na to, ze ktos go usunol tylko nie mam pojecia dlaczego nie wstawil drugiego. Druga sprawa to taka, ze nie wiem teraz gdzie mam podlaczyc kostke od nowego czujnika bo nie widze tam nigdzie zadnej wtyczki. Prosze o pomoc czy naprawde w tym miescu sie znajduje czujnik w silniku bfb i gdzie jest kostka do podlaczenia. Pozdrawiam. znalazlem zdjecia na forum i mam identycznie. Wlasnie to miejsce jest puste http://postimg.org/image/aou1ga85r/ Dziekuje za pomoc. Znalazlem i wymienilem
rafaltt55 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Opublikowano 17 Sierpnia 2015 Witam! 1.8T BFB problem polegana tym, ze szukam czujnika polozenia walu i tak jak w necie wyczytalem to powinien znajdowac sie jak wszyscy pisza za filtrem oleju i jest on przykrecany na jedna srubke.Ok znalazlem to miejsce "jezeli to jest to", ale nie mam tam czujnika :/ wyglada na to, ze ktos go usunol tylko nie mam pojecia dlaczego nie wstawil drugiego. Druga sprawa to taka, ze nie wiem teraz gdzie mam podlaczyc kostke od nowego czujnika bo nie widze tam nigdzie zadnej wtyczki. Prosze o pomoc czy naprawde w tym miescu sie znajduje czujnik w silniku bfb i gdzie jest kostka do podlaczenia. Pozdrawiam. znalazlem zdjecia na forum i mam identycznie. Wlasnie to miejsce jest puste http://postimg.org/image/aou1ga85r/ Dziekuje za pomoc. Znalazlem i wymienilem ta dziura ma tam być jest tam jeszcze jeden czujnik podłączony do szarej kostki z trzema pinami pod zbiorniczkiem płynu ja właśnie z tym walcze ale u mnie jest sprawa bardziej poważna bo prawdopodobnie mam wyłamane dwa ząbi na kole (w silniku nie znam jego nazwy) ale do wymiany trzeba wyjąć silnik
Rekomendowane odpowiedzi