Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

wymiana dwumasu afn!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy jakie sprzeglo i kolo sztywne wsadzić do afn? Chciałbym cos mocniejszego żeby wytrzymalo 400nm :)

Co radzicie?

Opublikowano

Zadzwoń do mnie to ogarniemy sprzęgło tarcza kewlar i wzmocni się docisk masz ana tam jest tarcza 228 dobrze mowie?? 536 801 889

W Toledo miałem sztywne i komplet g 60 i było ok. Ale u ciebie jest silnik wzdłużne to podejdzie kolo z b4 1.9 bo rozrusznik jest inaczej i do tego podchodzi komplet seria 228 ewentualnie tarcza kewlar tak jak pisałem. Jest jeszcze druga lepsza opcja przerobienie powyższego koła pod tarcze 240mm. Najlepiej zadzwoń to ci wytłumaczę co i jak.

Edytowane przez tomitdi07

Opublikowano
  • Autor

A jakiś orginalny zestaw nie wytrzyma 400nm? NP z 1z??

Opublikowano

Niestety seryjne sprzeglo z 1z jest za słabe na takie moce mam u siebie zamontowany taki zestaw silnik ahh plus wtryski 216 moment ok 300nm ale nie wiem jak długo pociągnie taki zestaw jest dobry do mie modzonego silnika zakladaj sprzeglo z awx to chyba jedyna opcja jeżeli nie chcesz nic przerabiać.

Opublikowano
  • Autor

Tylko czy z awx wejdzie bez problemu sprzeglo z calym dwumasem

Chyba ze może na mój stary dwumas wejdzie sprzeglo z awx?

Opublikowano

Sprzęgło z AWX pasuje do AFNa bez żadnych przeróbek.

Opublikowano
  • Autor

a jakby kupic zestaw sprzegla razem z jednomasem dedykowanym do awx ?

mam do kupienia taki zestaw w hurtowni za 1100zł

Opublikowano

Sprzęgło AWX wytrzymuje do 400 NM

Opublikowano

Miałem w awx 173km 393 Nm trzymał bez problemu 3 lata i w piz...cały czas. Co do sprzegla to zakładaj sztywne kolo tarcza kewlar docisk seria i spokojnie ogarnie 400nm są jeszcze inne opcje np. Tarcza z.awx \avf przerobione kolo i kevlar lub seryjna tarcza

Opublikowano

Zadzwoń do mnie to ogarniemy sprzęgło tarcza kewlar i wzmocni się docisk masz ana tam jest tarcza 228 dobrze mowie?? 536 801 889

W Toledo miałem sztywne i komplet g 60 i było ok. Ale u ciebie jest silnik wzdłużne to podejdzie kolo z b4 1.9 bo rozrusznik jest inaczej i do tego podchodzi komplet seria 228 ewentualnie tarcza kewlar tak jak pisałem. Jest jeszcze druga lepsza opcja przerobienie powyższego koła pod tarcze 240mm. Najlepiej zadzwoń to ci wytłumaczę co i jak.

Mam w tej chwili poważy problem, mam rozebrane auto,a do poniedziałku muszę je złożyć, koło zamachowe 1z 228 audi 80 ,a docisk g60 240 nie wiem czy oddać sprzęgło i kupić 228 czy coś przerabiać...

Proszę o pomoc