tomciozcch Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Witam ostatnio w moim avanciku coś stuka z lewej str z przodu przy zjeżdżaniu z krawężnika, jak jadę po kamieniach szybciej też stuknie czasem. Wymienione wszystkie wahacze i bez rezultatów. Mechanik podejrzewa poduszkę amortyzatora mam to sprawdzić w następnym tyg ale może ktoś z was miał już taki problem? Zauważyłem też od niedawna jak miałem uszkodzony przegub przed jego wymianą jadąc po dziurach kierownica skręcać zaczęła w prawo. Myślałem że po wymianie przejdzie ale dalej jak trzymam ją w środkowym położeniu auto jedzie prosto jak ją puszcze to kawałek dalej prosto a potem zaczyna skręcać kierownica w prawo zwłaszcza jak jadę po nierównościach. Co to może być?
andriu23 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Końcówki drążków sprawdzałeś/wymieniałeś? Luzu na maglownicy nie masz?
Johny85 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 mi tez pasuje maglownica lub drazki
tomciozcch Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2015 końcówka drążka też wymieniona. ech to pewnie maglownica będzie choć luzów nie ma... chyba, że macie jeszcze jakieś pomysły ? można z tym jeździć czy pilnie wymieniać jeżeli to będzie ona? regenerować czy używkę kupować?
jacek70 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Z maglownicą się wstrzymaj , sprawdź najpierw poduszki amortyzatorów tak jak mówi mechanik.
tomciozcch Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Autor Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Poduszka od amortyzatora była niedokręcona nie wiem jakim cudem. Niestety dalej stuka co prawda ciszej i rzadziej i to magiel ale szczelny jest luzów nie ma dużych więc z wymianą się wstrzymam.
Rekomendowane odpowiedzi