Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Potrzebny schemat głowicy silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam poszukuje dolnej prowadnicy ( tworzywo) do łańcucha łączącego wałki rozrządu osadzonego w głowicy. Tak jakby z plastiku ! Głowica posiada hydrauliczny napinacz łańcucha.

Mój silnik posiada oznaczenie ADR 1.8 (benzyna) i posiada elektryczny regulator zmian faz rozrządu ! Pilnie potrzebny jest numer katalogowy a najlepiej schemat !!!! Pozdrawiam proszę o odpowiedź. Tomek. :wink4:

Opublikowano

Mój silnik posiada oznaczenie ADR 1.8 (benzyna) i posiada elektryczny regulator zmian faz rozrządu ! Pilnie potrzebny jest numer katalogowy a najlepiej schemat !!!! Pozdrawiam proszę o odpowiedź. Tomek

hmm nie bardzo wiem czego tak do końca szukasz ale w ETKA tego nie znalazlem... (albo źle szukałem).

Jednak cos mi nie pasuje... Z tego co wiem to ADR nie ma elektrycznego regulatora zmiennych faz rozrządu. Rozwiązanie takie było w AEB.

Łańcuszek łączący wałki w ADR jest tym tańszym za około 300 zł a ten z elektryka kosztuje bagatela jakies 1700 zł.

Jeśli się myle niech ktos mnie poprawi...

Opublikowano
  • Autor

Moja Audiczka jest sprowadzona z Włoch ! Na 100% ma elektryczną regulację zmian faz rozrządu. To tworzywo którego szukam można kupić w ASO tylko z hydroregulatorem łańcucha wałków rozrządu za duże pieniądze ! Znalazłem kogoś kot ma ten element tylko teraz potrzebny jest schemat aby potwierdzić dany ellement ! Pozdrawiam dzięki za poświęcony czas, może coś uda się znaleźć. Pozdrawiam Tomko

Jest to Audi 12.1997 :)

Opublikowano

Na 100% ma elektryczną regulację zmian faz rozrządu.

Jest to Audi 12.1997 :)

hmmm jeżeli jest to rok 97' to napinacz łańcuszka spinającego wałki jest hydrauliczny !! Nie na 100 a na 1000% :) no chyba ze w "grudniowej" wstawili Ci takiego bonusa... (za 1700 zł) :wink4:

Od 98' były elektryczne zmienne fazy rozrzadu.

Dotyczy ADR produkcji od roku 1998 :

opqr231842733y.JPG

Opublikowano
  • Autor

Dziękuje przyjacielu i pozdrawiam Tomko :-)))

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

czyli ten droższy napinacz w silniku ADR był montowany od 1998 roku? ja mam 96 rok i się zastanawiam jaki u mnie jest zamontowany..

Opublikowano

w AEB nie ma elektroniki na rozrządzie