Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Który kabelek w kostce odpowiada za zasilanie wzmacniacza antenowego ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zmagam sie z problemem jakim jest zanik sygnalu z radia po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby. radio mam pioneera, i jak juz ustalilem z jednym uzytkownikiem, wina lezy po stronie wzmacniacza antenowego, a konkretnie jego zasilania.. wiem ze w oryginalnym radiu zasilanie (+) bylo podawany do wzmacniacza przez ktorys kabelek w kostce.. ktory to kabelek i w ktorej kostce? jak tam puscic tego + ?

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

jeżeli w avancie w podsuficie 'juz" nie ma wzmacniacza tylko radio słabo gra na golym przewodzie z batem to separator poprawi odbiór radia? jak zwmocnić sygnał ?

Opublikowano

nie, poprostu poda napiecie na przewod antenowy, nic wiecej a to chodzi o wzmacniach antenowy i sposoby jego zasilanie przez dodatkowy kabel lub bezposrednio przez kabel antenowy w zaleznocsi od rocznika i radia

Opublikowano

u mnie to byl biały .poprzedni właściciel go odciol gdy zmieniał radio na wyposażone w ISO. A kostka wiadomo ze ta gdzie jest zasilanie a nie wyjście na głośniki

Opublikowano

koledzy a czy w B5 95 rok zasilanie jest przez kabel antenowy czy przez dodatkowy kabelek ?? ja mam problemy z dobrym odbiorem radia.. :( zlutowalem separator ale nie widze poprawy odbioru.. :/

Opublikowano

doatkowy kabel bialy, jak cos to wzmacniacz masz w tylnym lewym slupku (ta sama strona co kierownica) zdejmij ten plastik i zobacz czy pojawia sie napiecie (uwazaj przy zdejmowaniu plastik lubi pekac)

0d337ef1a8d1b57fm.jpg

819cd7f655692c8bm.jpg

Opublikowano

Dzięki serdeczne kolego. dzis jade na wies wiec zdejme plastkik ze sluypka i sprawdze czy jest tam prad.. ale podejzewam ze go tam nie bedzie bo radio mi strasznie zle odbiera,,, no nic dzis sprawdze i napiszcze co i jak :)

Opublikowano

Słuchajcie podpinam się do tego wątku. Mam problem bo jakiś magik w mojej A4 wcześniej podłączył tak radio, że zdjął z tylnych głośników ori wzmacniacz, podłączył głośniki bezpośrednio do kabli prowadzących do radia.

Problem polega na tym, głośniki grają i jest ok, ale radio to tylko złapie mi lokalne i "maryja" :sick3: .

Zauważyłem że wisi tam zaizolowana wiązka przewodów.

Pytanie:

Czy w tej wiązce przewodów są kable odpowiedzialne za zasilanie wzmacniaczem anteny? :mysli:

Jeżeli tak to może ktoś opisać mi jakie kolory są od czego, wystarczy mi opis kolorów kabli ciągniętych na tył auta :mysli: