Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Na jakich obrotach trzymacie ALTa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie obroty w swoim benzyniaku 2.0 uznajecie za optymalne? Ja z reguły trzymam go pomiędzy 2600-3000 obr/min.

Opublikowano

Podobnie. Bardzo rzadko przekraczam 3000. Chyba że sytuacja wymaga ;p

Opublikowano

Jakie obroty w swoim benzyniaku 2.0 uznajecie za optymalne? Ja z reguły trzymam go pomiędzy 2600-3000 obr/min.

Chyba najważniejsze żeby nie dławić silnika na 1200 obrotów. Ja jak mialem benzyniaka to starałem się nie trzymać go podczas jazdy poniżej 2000 obr/min. Teściowa z kolei jeździ bardziej agresywnie ode mnie i nie schodzi poniżej 4500 obr/min :decayed:

Edytowane przez Tyrath

Opublikowano
  • Autor

Czasami dochodzę do 4000 obr/min, ale to w trakcie jakiś przygazówek. Poniżej 2000 nie schodzę, z resztą auto się wolno zbiera wtedy. Pytam bo w instrukcji obsługi samochodu nie widziałem nic na ten temat.

Opublikowano

Czasami dochodzę do 4000 obr/min, ale to w trakcie jakiś przygazówek. Poniżej 2000 nie schodzę, z resztą auto się wolno zbiera wtedy. Pytam bo w instrukcji obsługi samochodu nie widziałem nic na ten temat.

Wal do odciny, nie bój nic :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak przyspieszam to tak do 2500-3000 i zmiana biegu - to tak w delikatny opanowany sposob bez pospiechu, ALTek dośc dobrze idzie z dołu jak na benzyne. Jazda ze stała prędkością po mieście to okolo 2000 czasem nawet ciut mniej.

Opublikowano

a mnie bardzo ładnie się wkręca gdzieś od 1500-1600 obr/min, przy ok.3300 czuć wyraźnie kopa a do tej prędkości obrotowej plynnie przyspiesza. Zaskoczeniem dla mie na plus jest fakt, że przez wiochy i miasto można smyrać nie przekraczająć 2000 obr. :) A żeby nie było zbyt pięknie to potrzebuje do tego jakiś litr oleju na 1000 km :/

Edytowane przez maru

Opublikowano

hehe rzadko kiedy do 2000 obr. przeważnie ciągnę go do 3500 - 4000 :D średnio 250mil. oliwy na 2000 - 2500km :(