Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

v-speed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdzaliście ile wasze niunie leco max-speed? u mnie prawie 240km/h przy obrotach nieco ponad 6 tysięcy

Opublikowano

1.8 163km BFB równe 240

Opublikowano

1.8 163km BFB równe 240

Pomiar na GPS-ie czy na liczniku?

Ja mam kaganiec w ECU na 210km/h (amerykaniec...) a na liczniku widziałem już 220km/h :D

Także tego... :hi:

BTW. Kumpla Matiz pokazywał 150km/h na szafie a GPS... 125km/h :decayed:

PS.

http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/audi/a4/b6/sedan/silnik-benzynowy-1.8-t-163km-2002-2004/

http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/audi/a4/b6/sedan/silnik-benzynowy-3.0-v6-220km-2000-2004/

Pewnie niedługo ktoś napisze, że leciał zdrowym ASN-em 260km/h :wink:

Sprawdzaliście ile wasze niunie leco max-speed? u mnie prawie 240km/h przy obrotach nieco ponad 6 tysięcy

Zakładając przekłamanie licznika przy dużych prędkościach rzędu 10km/h to coś mało... chyba, że to GPS tyle pokazał :hi:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano

Leciałem 245 km/h więcej myślę , że by poszła , ale zabrakło drogi :)

Opublikowano
  • Autor

to jest fakt ze gps pokazuje mniej nizeli licznik. na liczniku mialem prawie 240 mowie prawie bo wskazowka nie wszedla na biale pole a tzeba bylo hamowac licze sie z tym iz na gps moglo by byc jakies 3-10km mniej

Opublikowano

Oktawką 1.9TDI 105KM udało mi się wycisnąć (licznikowe) ok. 205~210km/h. Z włączoną klimą.

A w danych tech. jak byk V-max: 191km/h :kox:

http://www.autocentrum.pl/dane-techniczne/skoda/octavia/ii/kombi/silnik-diesla-1.9-tdi-pd-105km-2005-2012/

Opublikowano
  • Autor

kolego wiadomo że tylo letnim autem nie polecimy wiecej niżeli producęt napisał:P chyba że było coś modzone:P i teraz jest ten ból gdzie a3 1.8t oblatywało się nie jeden 3 litrowy samochód :wink:

Opublikowano

moja 228km/h na GPSie. Licznik był w okolicach 240 albo i dalej. Był jeszcze zapas, ale droga...

Opublikowano

kolego wiadomo że tylo letnim autem nie polecimy wiecej niżeli producęt napisał

Zdrowy motor powinien trzymać fabryczne parametry (krzywe mocy/momentu) a więc powinien też zapewnić deklarowane osiągi. Po to są min. zaszyte w ECU tzw. długoterminowe adaptacje, które to uwzględniają min. naturalne zużycie silnika lub jego osprzętu. Jednym z elementów wchodzącego w skład systemu regulującego długoterminowe adaptacje są drugie sony lambda, nazywane potocznie diagnostycznymi, a które to bardzo ochoczo co niektórzy wycinają z softu po usunięciu katalizatorów :D

Opublikowano
  • Autor

ja teraz tez wywalam katy bo padły:P

Opublikowano

A ja dzisiaj wstawiam nową ekologię :)

Powiedziałem tłumikarzom, że mają tak zrobić by błąd niskiej wydajności kata nigdy się już nie zaświecił, bo inaczej to przyjadę z reklamacją :P

Twierdzą, że tak zrobią, dają roczną gwarancję... co ciekawe nawet w ASO mi ich polecili :hi:

Z tego co zrozumiałem to korzystają z ich usług w przypadku napraw pogwarancyjnych...