Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AHL] Wyświetlacz - co jest nie tak ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie, mam takie male pytanko, chodzi mi o wyświetlacz miedzy zegarami nie wiem czy jest dobry bo wyświetla mi tylko temp.na zewnątrz. i rezerwę czy ten wyświetlacz powinien wyświetlać cos jeszcze jeśli tak to jak to ustawic??? Dodam jeszcze ze mam chyba zepsuty czujnik ABS bo po odpaleniu silnika i przejechaniu jakiegoś odcinka to wyświetla mi czerwony znaczek i zapala sie kontrolka ABS, Posiadam Audi A4 z 99r 1.6 benzyna.

Opublikowano

jeśli masz pół fis_a (niepełny komputer pokładowy) to nic więcej poza temperaturą, rezerwą, kontrolką hamulcy, oleju, itd nie będzie Ci wyświetlać. pełny wygląda tak, chodź to na przykładzie starszych zegarów i121447_fis.JPG

co do ABS_u to proponuje podłączyć vag_a i odczytać błędy, płyn hamulcowy jest ok?

Opublikowano

Jaki to jest odcinek? i czy robi to przy hamowaniu?

Opublikowano

Jeśli chodzi o ABS to czasami sie ta kontrolka zaswieca po odpaleniu silnika a czasami po przejechaniu 150-500 metrów i zanim sie zapali to słychać dziwny dźwięk przy hamowaniu tak jak by klocki były wytarte. A jeżeli chodzi o wyświetlacz to mam pol fis górna cześć jest zaslepiona i nie wiem czy mam pełny czy niepełny komo pokładowy ponieważ auto posiadam dopiero od kilku dni i jestem zielony całkiem, dlatego pytam czy ten wyświetlacz może mi wyświetlić cos innego nisz temp. jeśli tak to jak to zrobić?

Opublikowano

Czyli nie masz Fisa :rolleyes: I tym się przynajmniej nie musisz martwić :wink4: - będzie wyświetlał Ci tyko podstawowe informacje.

Jeśli chodzi o ABS-a to podstawowa rzecz jednak :vaglogi: Pozowli sprawdzić, co system sam diagnozuje.

Masz ESP lub ASR :?: Może elektronika ABS-u pokłóciła się z komputerem silnika... (ja przynajmniej tak miałem).

Dzwięk przy hamowaniu może sugerować potrzebę sprawdzenia czujników. :mysli:

Opublikowano

Mam ESP,EPC i pewnie inne pierdoły - nie ma wyjścia i będę musiał podjechać gdzieś do serwisu z tym ABS-em.

- będzie wyświetlał Ci tyko podstawowe informacje.

Czyli jakie i jak to ustawic??? Rezerwa wlancza sie normalnie i temp. otoczenia i tyle czy to są te podstawowe informacje???
Opublikowano

Nie musisz od razu jechać do serwisu. Wystarczy że podjedziesz na spota, a na pewno jakaś dobra dusza z kabelkiem się znajdzie.

Opublikowano

Nie musisz od razu jechać do serwisu. Wystarczy że podjedziesz na spota, a na pewno jakaś dobra dusza z kabelkiem się znajdzie.

No tak, w Hiszpani pewnie jest dużo spotów :> , chyba , że dane źle podane

Sorki za OT

Opublikowano

No nie, dane podalem dobre, mieszkam w Hiszpanii.

Opublikowano

To w twojej opcji najlepiej było by podjechać do kogoś kto może ci się podłączyć pod komputer. wtedy wyjdzie jaki błąd go powoduje i nie trza będzie przeszukiwać całej instalacji.

Opublikowano

Właśnie w niedziele brat kupił mi na allegro Kabel z programem Vag, wiec juz niedługo będę wiedział co i jak , Pozdrawiam z ciepłej Hiszpanii.

Opublikowano

Tak się załatwia sprawy :good:

jak już do Ciebie dotrze kabelek i z vagujesz autko, to napisz nam jakie były błędy.

Opublikowano

sprawdz jeszcze pozycje czujników we wszystkich kołach moze którys sie wysunął

Opublikowano

No z tego co widze na fotce to masz tak samo jak u mnie wyswietlacz i strzalki od gory na drazku wycieraczek, a u mnie zmienia sie opcje komputera przez te wlasnie przyciski!

Tak z ciekawosci zapytam co sie dzieje na wyswietlaczu jak naciskasz strzalki na tym drazku od wycieraczek ??

Bo to wlasnie powinno zmieniac wyswietlane informacje!

Acha, a przycisk reset masz na tym drazku ??

Opublikowano
No z tego co widze na fotce to masz tak samo jak u mnie wyswietlacz i strzalki od gory na drazku wycieraczek, a u mnie zmienia sie opcje komputera przez te wlasnie przyciski!

Tak z ciekawosci zapytam co sie dzieje na wyswietlaczu jak naciskasz strzalki na tym drazku od wycieraczek ??

Bo to wlasnie powinno zmieniac wyswietlane informacje!

Acha, a przycisk reset masz na tym drazku ??

fotka nie jest z jego samochodu. ona przedstawia pełny fis.