pablo78 Opublikowano 5 Lutego 2007 Opublikowano 5 Lutego 2007 Witam. Wiem, ze problem z odpalaniem pojawiał się juz sporo razy. Sam niejednokrotnie się pod nie podpinałem. Niestety moja sprawa do końca nie jest rozwiązana. Sprawdziłem kąt wtrysku i nie wiem co dalej robić. Jest dobrze czy muszę regulowac? Wpięłem się vagiem i odczytałem parametry. Parametry grupy 000 pozycja 2 przy załączonym zapłonie wynosiła 038. Po załączeniu silnika na wolnych obrotach parametr ten zmieniał się od 017 do 020. spanky napisał: powinno byc w granicach 49-54 .... Co to znaczy?Kąt wtrysku mam źle ustawiony? Dodam że auto ma dobre świeczki a odpala po ok.4 sekundach.
spanky Opublikowano 6 Lutego 2007 Opublikowano 6 Lutego 2007 kat wtrysku sprawdzasz w 000 (Basic Settings) poz 02 przy odpalonym silniku :exclaim: zrob ponownie pomiar i wstaw na forum ..... to co zrobiles do niczego sie nie nadaje ..... p.s chyba ze drugi pomiar zrobiles na Basic Settings......
pablo78 Opublikowano 6 Lutego 2007 Autor Opublikowano 6 Lutego 2007 p.s chyba ze drugi pomiar zrobiles na Basic Settings...... Oba zrobiłem na Basic Setting. Drugi przy załączonym silniku. Troche te wartości odbiegają od normy. Co teraz, regulacja?
Rekomendowane odpowiedzi