Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

czym podklejic material

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakim klejem podkleic materiał z podsufitki? jakies porady kupiłem w sprayu klej do tworzyw stucznych ale po 2 dniach znowu sie od kleiła .niewiemczym to zrobic

Opublikowano

Ja kupilem w tubce klej do materialu ,chyba w castoramie ,nalozylem pedzelkiem ,trzeba uwrzac na nadmierna ilosc kleju bo zostana plamy, jak dla mnie z doswiadczenia zwykly wikol da rade

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A kupowałem materiał czy ten sam przyklejales? ? Bo ja się rozglądam w temacie i wiem ze tam gdzie się kupuje materiały to mają kleje klej nazywa się bonaterm a plus.

Może jeszcze się ktoś wypowie kto już podklejal podsufitke

Opublikowano

Coś nie do końca było dobrze zrobione . klej w sprayu jest klejem kontaktowym i należy go nakładać na obie klejone powierzchnie , po czym odczekać aż klej podeschnie i przykleić starając się nie zostawić "pauchów - wgniotów" . Jeśli po takim klejeniu odpadnie , to tylko jedno nasuwa mi się na myśl - klej składowany w mrozie i nie nadający się do wykorzystania .Pracuję na co dzień przy klejeniu paneli na jachty takimi klejami (dokładnie 3-M) i nigdy nie odpadło.

Opublikowano
  • Autor

ja pryskałem obie strony odczekałem 5 min po czym złqaczyłem obie warstwy nie było zadnych bablow wszystko dokładnie sciereczka dociskalem i wyszło elegancko . po weekendzie kupie klej i jeszcze raz zabiore sie do roboty i dam znac :D dzieki.

Opublikowano

Robisz drugie auto czy jeszcze raz to samo??

Opublikowano
  • Autor

jeszcze raz to samo

Opublikowano

Przyklejanie ponownie starego materialu jest bezsensowne.

Klej ktorego uzywam to bonaterm AS.

Nalezy usunac stary material i wyczyscic dokladnie dykte. Nastepnie rozprowadzic klej na dykcie i poczekax ok 15min az calkowicie wyschnie a dykta wchlonie klej. Z materialem robimy podobnie. Nastepnie smarujemy ponownie dykte i przyklejamy i naciagamy material. Zabieg wymaga spokoju i opanowania. Ale nie trzeba miec ponad przecietnych zdolnosci manualnych aby sobie z tym poradzic. Material na sufity jest specjalny nie posiada od spodu podszewki aby byl bardziej elastyczny. Na avanta wystarczy 2mb materialu i litr kleju jezeli kladziemy go natryskowo. Ja do tego zabiegu rozwiercilem stary pistolet lakierniczy do srednicy dyszy 2.5mm. Koszt materialu nie powinien przekroczyc 60zl a klej nie wiem bo ja kupuje w bankach 20l

Wysłane z mojego LG-V490 przy użyciu Tapatalka

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Podzielam opinię kolegi wyżej. W starym materiale kruszy się gąbka i nie da sie jej przykleić ponownie.