Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T BFB z DP i 2gim SMICem / logi przed programem - prosba o ocene

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czesc,

jak w temacie- seria BFB, wywalony kat, w jego miejsce DP, oraz dolozony prawy IC z 2,5 tdi. Przed samym programem dojda jeszcze wieksze wtrysk 320cc.

Prosze o ocene logow dynamicznych, bo mi niestety nic nie mowia... czy wskazuja cos niepokojacego? z gory dzieki

DYNAMICZNE:
Grupa 002, 031, 033: http://vaglog.pl/log_233477.html
Grupa 002, 114, 115: http://vaglog.pl/log_233478.html
Grupa 003, 020, 118: http://vaglog.pl/log_233479.html

Edytowane przez dawajrapa

Opublikowano

Wygląda na zdrową serię.

Edytowane przez jacek70

Opublikowano

mozna smialo smigac do gregor10.pl i dlubac ostro:D mozesz mi kolego powiedziec z jakiego modelu wziales icek prawy i czego uzyles do montazu weze itp?:) a tak pozatym masz bardzo dobry przeplyw jak na seryjne bfb podejrzewam ze po tych modach juz smailo bedzie okolo 170 koni bo przeplyw ci sie zwiekszyl i ladna temperatura jest w dolocie i turbo ladnie wstaje i dobrze trzyma cisnienie:D

Opublikowano

No właśnie po przepływie wskazuje dokładnie na 164.4 konia. Więc napisałem zdrowa seria.

Napisz jeszcze co zrobiłeś z pompą SAI ?

Opublikowano

przeplyw to nie wszystko:)ja mam dwa bfb i jedno seryjne ma przeplyw 130 i top jest typowa seria a drugie mam wlasne po programie w gregor10.pl i przplyw jest 155 i na dyno meta wyplulo 210 koni i 313 nm momentu a temperatura otoczenia w trakcie pomiaru byla 37 stopni a mam seryjne turbo i seryjny icek:)

Opublikowano

W większości przypadków mnożnik 1.2 oddaje prawdę. A z hamowniami to jest różnie . Często zawyżają aby klient był zadowolony. Ale oczywiście to tylko moje skromne zdanie i oczywiście nic nie mam do kolegi Gregor10.

Opublikowano

no tak ale prost przyklad jest na profilu na fejsie gregor10.pl ze skoda oktavia u niego miala 240 koni na LPG i na seryjnej sprezarce plus kilka modow jego a po pojechaniu na profesjonalna hamownie compsport w bielsku bialej wyszlo 260 koni a pomiedzy benzyna a lpg bylo tylko 2 konia roznicy:) i kilka razy zdarzylo sie za auta od gregor10 z mniejsza moca objezdzaly auta o wieklszej mocy ale na papierze a nie w rzeczywistosci:D a drugi prosty przypadek mam w swojej audi przed pojechjaniem do niego moje turbo ladowalo 1.3 bara ponad a po jego programie zrobione jest na 1.15 bara i duzo lepiej jezdzi niz wczesniej :)

Opublikowano

Logi wyglądają wporządku.

Edytowane przez ?ukasz13

Opublikowano
  • Autor

dzieki za oceny. to chyba zasluga niskiego przelotu - tylko 140k km, potwierdzone, niekrecone ;)

IC jest z B5 2,5 tdi, i to jest co ciekawe lewy, nie prawy. wygodniejszy w montazu w B6 po prawej stronie- juz tak ktos tu na forum rezal. czesci wiele nie doszlo, kolanko alu, laczniki gumowe i lapa. wkleje jutro moze jakies foto. koszty duuuuzo mniejsze niz w przypadku rezania na ori prawym IC z BEXa.... Licze, ze zrobi robote, a logi byly robione jeszcze ze stara, pelna kratka w zderzaku, wiec w pelni 2gi IC nie byl wykorzystany. dop. dzis zalozylem kratke w halogen od 2,5tdi z dziurami...

pompa SAI jest out, wtyczka odlaczona, przy okazji strojenia wyleci tez ona z ECU, tak jak 2ga sonda.

gregor10 - fajnie, ale mam do niego ponad 800km, wiec troche mi nie po drodze ;)

ale jest jeszcze kilku ogarow na pomorzu, takze jak juz bede po programie to pochwale sie napewno kreskami- jakos w przyszlym tygodniu. sam jestem bardzo ciekawy co tam wyjdzie i jak to bedzie jechalo.

Opublikowano
  • Autor

Tomekb7 pytales o IC - ponizej zdjecie fantow, ktore wjechaly do mnie

http://postimg.org/image/48y1rr9or/

Na szybko po programie:

image.jpg
image url upload
Opublikowano

kolego nie wiem kto robl ten program ale ten wykres jest z deka po falowany jak dla mnie:D i na moje oko to nie jest dobrze wykonany program:D wejdz sobie w moj profil i zobacz moj wykres ktory byl progragram robiony u gregor10.pl i jest gladki i prosty a nie jak u cibie to po mojemu sa to fale dunaju:) ale moze sie myle i niech inni sie wypowiedza:D