jajo123 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Witam, jakiś czas temu postanowiłem zmienić osłony przegubów bo już się o to prosiły, mechanik powiedział że jeden przegub mam założony z benzyny i nawet nie było żadnego zabezpieczenia, postanowiłem kupić nowy przegub do AFN, pasował na półoś, zabezpieczenie pasowało, tylko po czasie zrobił się problem, otóż zaczęło mi ścinać zabezpieczenie przegubu (pierścień nachodzący na rowek w półosi) ze strony z której był zmieniany przegub i z drugiej, po założeniu nowych zabezpieczeń problem się powielił, postanowiłem kupić drugie półosie, co zrobiłem i założyłem i okazało się że problem znowu występuje. Macie jakieś pomysły czego to może być przyczyna ? A4 B5 1999r 1.9 TDI 110km AFN. Z góry dzięki za odpowiedź
wesz82 Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 Rozumiem ze scina Ci zawleczkę a żeby przegub nie spadł??? Czy sam zakłądałeś to czy robił to mechanik??? Może tuleje tą skosną dał odwrotnie albo masz inne ośki stad takie cuś. Chodź jak robił to mechanik a przed wymiana było ok to coś spierdzielił tylko co jak to prosta robota...??/
Hezen Opublikowano 24 Września 2015 Opublikowano 24 Września 2015 (edytowane) A czasem problem z zabezpieczeniem występuje gdy założy się odwrotnie plastik i podkładkę przed wsunięciem przegubu? To tylko moje przypuszczenia, wesz może Ty się wypowiesz? Teraz nie pamiętam jak powinny one być - czy "(" albo ")" względem przegubu wewnętrznego. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Edytowane 24 Września 2015 przez Hezen
wesz82 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 (edytowane) Na bank cos spitolil.Sluchaj ostatnio wszystkie oslony przegubow prubuja mnie wkur...i srednio raz na 3mce zawsze jakas sie rozleci i nie ma znaczenia jakiej firmy.Zawsze jak rozbieram przegub dzwonie do kolesia bo mimo tego ze robie to czesto zapominam wlasnie jak maja isc te tuleje i ostatnio powiedzial mi ze te tuleje odpychaja przegub wiec to musi byc to skoro po wymianie zaczal sie problem.Potem wrzuce filmik jak to zakladac. Edytowane 25 Września 2015 przez wesz82
jajo123 Opublikowano 25 Września 2015 Autor Opublikowano 25 Września 2015 Tak, chodzi o ten jakby seger , tylko bez wąsów. Robił to mechanik który przeguby robi dość często i raczej nie zrobiłby żadnego błędu
Rekomendowane odpowiedzi