ramzes11 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Witam. Jestem już trochę na forum ale to będzie mój pierwszy post tutaj. Mam kilka drobnych problemów z elektryką od dłuższego czasu ale teraz dopiero mam czas żeby się za to zabrać. Pierwszy problem to nie działające światła przeciwmgielne z przodu. Sprawdzałem bezpiecznik, wymieniałem żarówki, czyściłem styki ale nie pomogło. FIS pokazuje że żarówki spalone. Pamiętam że na początku ten problem pojawiał się i znikał gdy zgasiłem lub odpaliłem samochód lub kilka razy przełączałem przełącznikiem świateł. Teraz to już nie pomaga. Czy dam radę sam coś jeszcze sprawdzić czy muszę się wybrać do mechanika? Drugi problem to nie działający klakson. Nie wiem kiedy przestał działać bo mało go używałem. Ogólnie sprawdziłem bezpiecznik ale jest. Czy coś więcej mogę jeszcze sprawdzić? Z góry dzięki i pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 29 Września 2015 Opublikowano 29 Września 2015 Sprawdź czy masz napięcie na przewodach i od świateł i od klaksonu. Może przewody uszkodzone ?
Rekomendowane odpowiedzi