Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] chorus II do b5?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po przeszukaniu wielu wątków nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na dręczące mnie pytanie. Obecnie mam założone byle jakie radio, a chciałbym założyć jakieś ori. Wymyśliłem sobie, że założę chorusa II i emulator zmieniarki. Z kodów wyczytałem, ze oryginalnie była Delta, a obecnie pomiędzy radiem, a instalacją jest wpięty jakiś interfejs. Zastanawia mnie to, czy po wywaleniu interfejsu chorus zacząłby gadać z ori instalacją głośnikową (na 99% są głośniki Nokii, tak wyczytałem na subie) czy etam? Ogólnie orientuję się trochę w tych sprawach, ale w tym przypadku nie kumam. Czytałem że też może być problem jeśli chorus miałby włączony system bose. Z góry dziękuje za wskazówki

Opublikowano

Chorus II napewno nie będzie współpracował z twoją instalacją bez can-bus adaptera bo pochodzi z nowszych modeli gdzie jest sterowany cyfrowo a u ciebie jest jeszcze sterowanie analogowe do radia, u ciebie napewno będzie działał chorus I ale on nie ma wyjścia do zmieniarki dlatego pozostaje ci concert na kasety lub zakup can adaptera który załatwi ci wszystko oprócz wyświetlania na fisie jeśli masz pełny oczywiscie.

Opublikowano
  • Autor

Tzn. z tego co już wcześniej wyczytałem, to brak can-busa bedzie powodował wyłączanie się radia co godzinę, brak wł/wył ze stacyjki i brak podświetlenia przycisków. Przyciski podobno da się podświetlić sprytnym sposobem wlutowując jeden kabelek. Chodzi mi głownie o to czy nie wystąpi problem z podłączeniem głośników, bo tamte dolegliwości związane z brakiem can-bus nie przerażają mnie. Gdyby jeszcze dzięki temu adapterowi fis gadał z radiem, to może i bym w to zainwestował, a tak to troche szkoda prawie 300 plnów na taki duperelek

Opublikowano

Chodzi mi głownie o to czy nie wystąpi problem z podłączeniem głośników, bo tamte dolegliwości związane z brakiem can-bus nie przerażają mnie.

\

Będzie hulało. Ja mam w B5 Concerta 2 CD i dział bez problemy a dolegliwość z powodu braku CAN-ów mi nie przeszkadzają.

Opublikowano

Ale Chorus II wymiarowo chyba nie podejdzie do B5, bo ma 23cm , a do B5 pasuje radio 22cm.

Opublikowano
  • Autor

Na allegro widziałem chorusy które miały 23 i 22 cm. Do B5 musi też mieć zaokrąglone rogi, takie też widziałem

Opublikowano

Tak samo jak Concert CD - do B5 podejdzie tylko z rogami zaokrąglonymi.

Opublikowano

dokladnie to sa chorusy 2 i concerty2 z a6 ale jeszcze mozesz miec problem z przednimi glosnikami bo moga nie grac i trzeba odciac kabelek, pozatym separator antenowy zeby radio dobrze gralo bo chyba bialy kabelek byl do 97, ja raczej jestem za concertem 1 masz radio w 100% sprawne i bez zadnego kombinowania + zmienierka mp3 :good: sam mam chorusa 2 u siebie i dopiero teraz jestem zadowolony jak dolozylem adapter zrobilem antene, przednie glosniki, dorzucilem zmieniarka .....

Opublikowano
  • Autor

Z tego co wiem, to przednie głośniki mogą nie grać właśnie przez to że te radia chodzą w systemie bose (concert 1 chyba też). Pozatym jest w nich problem z tym procesorem, dlatego zastanawiam sie nad chorusem2 (no i wygląd :good:)