Stich Opublikowano 21 Września 2016 Autor Opublikowano 21 Września 2016 Od jakiego papieru zacząłeś szlifować lampy w a4? MArcin jeśii masz na myśli tą A4 na fejsie to zacząłem od 320.
bodas Opublikowano 22 Września 2016 Opublikowano 22 Września 2016 (edytowane) Od jakiego papieru zacząłeś szlifować lampy w a4?MArcin jeśii masz na myśli tą A4 na fejsie to zacząłem od 320.A zabezpieczasz później powłoką tak jak nadwozie czy czymś innym? Mam całą masę odprysków na swoich reflektorach i się nie mogę za to zabrać. Edytowane 22 Września 2016 przez bodas
Stich Opublikowano 22 Września 2016 Autor Opublikowano 22 Września 2016 tak, ceramika williams poszła na nie.Najlepiej jest polakierować no ale nie zawsze ludzie chcą jak słyszą kwote
kivlov Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Ale kurcze to zrobiłes z ta Q7 bajka!
Stich Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 Ale kurcze to zrobiłes z ta Q7 bajka! dzięki
Piotr Czarnojan Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 To może już czas na jakiś konkurs
Piotr Czarnojan Opublikowano 24 Września 2016 Opublikowano 24 Września 2016 Oj to nie dobrze a będzie jakaś akcja zimowa?
Stich Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Masz konkurs Piotrek, specjalnie dla Ciebie kolego https://www.facebook.com/strefablasku/photos/a.1632482273686820.1073741858.1564270280508020/1770160136585699/?type=3&theater Akcja zimowa pewnie będzie jak zwykle Oferta tutaj: http://strefablasku.pl/przygotowanie-auta-do-zimy/ ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Trafiło się następne Audi A4 Z radością prezentuję efekt pracy przy Audi A4 B8 w wersji Avant. Projekt włącznie z lakierowaniem pochłonał 2 tygodnie pracy. Na pierwszy ogień poszło lakierowanie zderzaka maski i lusterek. Problemem były brzydko wyglądające odpryski na lakierze oraz lampach. Moj lakiernik zajął sie malowaniem, a ja lampami. Po pierwszym etapie prac zaczał juz detailingowe szaleństwo. Cała operację zacząłem od bardzo zadbanego wnętrza. Zadbanego ale nie idealnego Następnie pełny detailing na zewnątrz, pełna korekta lakieru i zabezpieczenie powłoką ceramiczną F1 Williams Ceramic Coat 9h+ Oczywiście jak zwykle zrobiłem za mało zdjęć Zapraszam do prezentacji - w miare możłiwości bede opisywał zdjęcia zeby było wiadomo o co chodzi Go! Finalnie auto prezentuje sie tak: Kilka zdjęć auta przed pracami: poniżej znajdziecie jak przebiegała praca by taki efekt osiągnąć pierwsze mycie - prewash z miksu piany i szamponu shiny garage ]http://i1368.photobucket.com/albums/ag181/sivyzse/a4%20b8%20Michal/IMG_7267-7_zpsvqbn7s7z.jpg] Po pierwszym myciu i usunięciu wiekszości zanieczyszczeń w sposób chemiczny czas wziąc w rączkę glinke i dogłębnie oczyścić lakier. Moja ulubiona część z zakresu full detail czyli wymycie nadkoli i felg z kazdej strony dalej mycie silnika zeby finalnie ładny i zadbany silnik tworzył fajną, świeżą całość Standardowo juz zdemontowane wygłuszenie maski i wyprane ekstraktorem by niepotrzebnie nie przemaczac by nie gniło Wspomniane wcześniej reflektory zostały w miare możliwości zregenerowany i wiekszośc odprysków udało sie usunać. Nie chciałem robic na 100 procent zeby nie osłabiać nadmiernie plastiku. Coś na co zwracam szczególną uwage, osad na krawedziach szyb Etap przygotowawczy w okrojonej wersji zdjeciowej ale prosze mi wierzyć bite 12 godzin mycia wszystkiego i mozemy przechodzić do dalszego etapu. zacząłęm od wnętrza:) W dużym skrócie - Zdemontowałem fotele przednie, kanape tylną. Wyprałem i wysouszyłem podłogę podsufitke i boczki materiałowe. Wszystkie elementy plastikowe zostały oczysczone przy pomocy apc z koch chemie i zabezpieczone UV blokerem od #Williams. Elementy skórzane wyczysciłem środkami colourlock i zabezpieczyłem leder versiegelungiem. Ponadto oczyszczoen wszystkie uszczelki, gumki zakamrki itd. Nie wspomne juz o szybach co wydaje sie byc oczywistym kilka fotek finisz Na zakończenie prac wewnątrz dodam tylko , ze zmieniłem porysowaną gałkę s-line na nową gałkę s-line PRZECHODZIMY DO ETAPU ZEWNĘTRZNEGO Pierwsza rzecz jaką zrobiłem to usunałem z przdniego grilla badziewne efekty tureckiego tuningu w postaci pochromowanych vinylowych paseczków przyklejonych we wnękach grilla aaaa bleeeee Następna rzecz to zmieniłem wypiaskowany emblemat s-line na nowy Kolejna rzecz, wyczysciłem przedni emblemat audi Dalej to juz demontaż emblematu pierścieni z tyłu oraz jego szczegółowe oczyszczenie i wypolerowanie aby na koniec przykleić go pięknego błyszczącego. No i oczywiście zrobić korekte lakieru pod nim Wrzuce z djecie z całego procesu od doklejenie do przyklejenia tutaj OK, zaczynam korekte lakieru od tylnej klapy Okleiłem wnetrze bagażnika zeby nie napruszyć pyłu do środka Kombinowanie z oklejaniem powierzchni tak zeby na przetłoczeniach zrobić skuteczną korektę ale nie przepalic nigdzie lakieru. Krótko mówiąc z 5-6 rzy przyklejana tasma w róznych miejscach zeby idealnie wypolerować każdy fragment Zaczałem korekte od tylnej klapy póki byłem pełny energii hehe korekta lakieru ciąg dalszy.. Tylne lampy - korekta zarysowań Korekta słupków piano black! Troszkę słońca wpadło przez szybke ;P Jeszcze drobny detal czyli te fajne nakładki chromowane na wentylki przepolerowane CZAS NA APLIKACJĘ POWŁOKI CERAMICZNEJ WILLIAMS CERAMIC COAT 9H+. Zabezpieczyłem nią lakier, chomy, słupki piano black oraz lampy przód i tył. Plastikowe elementy zewnętrzne przykryłem powłoką MAx Protect. Pre Clean stanowi dodatkowe odtłuszczenie i podkład pod aplikacje powłoki ceramicznej Po tym aplikacja pierwszej i drugiej warstwy powłoki ceramicznej Po 2 godzinach aplikuję druga i czwartą i piątą warstwe powłoki ceramicznej w postaci top coat. Powłoka ta stanowi ochronę dla tej pierwszej a poza tym nadaje między innymi śliskość, hydrofobowośc i niespotykany połysk Zdjęcie poglądowe zestawu powłoki Aplikacja powłoki Max Protect na plastikowy dyfuzor zderzaka Chyba przeoczyłem wstawienie tego djęcia wnęki drzwi Pozostałem wneki wygladały podobnie Na tym koniec i zapraszam do obejrzenia zdjęć auta z zewnątrz. Dzięki za poświecony czas koledzy Edytowane 26 Września 2016 przez Stich
kivlov Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 Super efekt, czym wyczyscileś szyby?
Stich Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 Super efekt, czym wyczyscileś szyby? dzięki w środku glass cleaner od good stuff + ipa 100% na zewnątrz tlenek ceru + glass cleaner od good stuff + ipa 100%
Stich Opublikowano 26 Września 2016 Autor Opublikowano 26 Września 2016 Dziękuję za syzbka odpowiedz no problem Sir
TOM3K Opublikowano 26 Września 2016 Opublikowano 26 Września 2016 powiem Ci masz talent widać ze nie tylko pieniądze się liczą szacun
Stich Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 (edytowane) powiem Ci masz talent widać ze nie tylko pieniądze się liczą szacun coco jumbo i do przodu Dzięki Tomek _______________________________________________________________________________________________________________________ Zainspirowany pracą kolegi @Griffe od dłuższego czasu uczę się naprawy odprysków. Przyszedł czas gdy uznałem, że efekt jest zadowalający i postanowiłem zdobyte umiejetności wykorzystać na Aucie klienta. Właściciel bardzo zadowolony ja jeszcze bardziej i zaprezentuje to piękne A5 z przebiegiem 20 tys km Oprócz naprawy odprysków na masce i błotniku auto umyłem, a na lakier wrzuciłem warstwe quick wax, na opony tire dressing i szyby potraktowałem glass cleanerem. Wszystko od Good Stuff Fotki Auto ładne więc pokazuje w całej okazałości Dzięki za poświęcony czas Edytowane 11 Października 2016 przez Stich
TOM3K Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 aż tak delikatny lakier ze przy takim przebiegu odpryski? Czym uzupełniasz te ubytki?
Stich Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 aż tak delikatny lakier ze przy takim przebiegu odpryski?była przygoda na placu budowy drogi Czym uzupełniasz te ubytki? no jak czym? farbą
Stich Opublikowano 11 Października 2016 Autor Opublikowano 11 Października 2016 no no ale co to za sprzęt?rapidograf
TOM3K Opublikowano 11 Października 2016 Opublikowano 11 Października 2016 rozumiem ze lepiej się tym pracuje nic pędzelkiem może i moja maskę da się uratować
Rekomendowane odpowiedzi