Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Magia centralnego i alarmu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, problem dość specyficzny. Ostatnio rano jest zimno, temperatura oscyluje w okolicach zera i nagle mój centralny i alarm szlag trafił.
Wieczorem zamykam autko normalnie z pilota, wszystko działa, alarm się uzbraja. Rano również otwieram normalnie bez żadnych komplikacji. Siadam i jadę do szkoły - 20km. Chcę zamknąć samochód a tu zonk - samochód nie reaguje na pilot, a jak reaguje to w dziwny sposób - syrena alarmu wydaje taki dźwięk jakby nie miała wystarczającego napięcia (takie głuche piknięcie). Mówię ok, zamknę z kluczyka. Bez problemu zamykam i otwieram. Potem chcę sprawdzić czy pilot może ożył. I co? Ożył! Wszystko śmiga jak należy. Sytuacja powtarza się codziennie, tylko wtedy gdy rano jest zimno (poniżej 5). Jest to strasznie uciążliwe. Dodam, że alarm raczej nie jest fabryczny - żadnego wyłącznika ani nic ._.

Samochód: Audi A4 Avant 1.9 TDI 110KM AFN 1997r

Pozdrawiam!

Ps. Centralkę sprawdziłem, styki wyczyściłem. Baterie w pilocie wymieniłem. Komputera nie podpiąłem bo lapka jak i kabla brak c:

Opublikowano

To jak nie jest fabryczny to ciężko będzie pomóc, bo każdy jest inny. Masz dodatkowy pilot przy kluczach, czy zamykasz/otwierasz przyciskami w kluczyku?

Opublikowano
  • Autor

Otwieram pilotem w scyzoryku :)

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A oryginalny ten scyzoryk audi? Jak nie wiesz to zrób chociaż foto.

Opublikowano
  • Autor

3701395ced0068eccd6c9036fe9ef2c3.jpge36fc366fdd89152b9f36b6e9163b93c.jpg

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A może to zimne luty na płytce centralki ?

Opublikowano
  • Autor

Zimne luty były już poprawiane, dodatkowo sam je poprawiłem.

Opublikowano

No to pomysłu nie mam ale gdzieś masz napewno przerwę w obwodzie bo czasem się zachowuje poprawnie. Trzeba szukać jeszcze raz.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Ale tylko raz dziennie nie działa pilot? To jakoś mi nie pasuje. Przeszukałem już wszystko, sprawdziłem cały obwód alarmu i centralnego. Wszystko wydaje się być OK

Problem jest już na tyle uciążliwy, że non-stop muszę otwierać samochód kluczykiem. W sumie, to muszę czekać aż mi się szyby otworzą i dopiero potem otworzyć samochód przyciskiem na drzwiach kierowcy. Po prostu tragedia. Ktoś ma jakieś rady co mogło nawalić?