Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Uszkodzony transponder immo, pilna pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Uszkodziłem transponder w kluczyku podczas próby wymiany obudowy, pękła szklana obudowa transpondera.
Problem dość poważny bo: Miałem tylko jeden kluczyk, nie mam pinu do immo.

Bardzo prosze o jakąś instrukcje jak wybrnąć z tej sytuacji, posiadam kabel usb viakena. Zacząłem szukać informacji że trzeba zczytać PIN
Próbuje ogarnąć temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/

Obawiam się że może być problem z odczytaniem tego pinu zwykłym kablem i z sys win 7, bo takim tylko dysponuje

Czy moge was prosić o poprowadzenie za rączke jak to zrobić najszybciej? Bo obawiam się że wynajęcie kogoś do tego będzie wiązało się z ogromnym rachunkiem zwłaszcza że auto jest uziemione.

Auto potrzebne mi do pracy więc bardzo prosze o pomoc

Obawiam się też, czy w ogóle uda mi się to zrobić samemu jeśli nie posiadam jakiegoś "specjalnego" kabla....

Edytowane przez koper26

Opublikowano

Witam

Uszkodziłem transponder w kluczyku podczas próby wymiany obudowy, pękła szklana obudowa transpondera.

Problem dość poważny bo: Miałem tylko jeden kluczyk, nie mam pinu do immo.

Bardzo prosze o jakąś instrukcje jak wybrnąć z tej sytuacji, posiadam kabel usb viakena. Zacząłem szukać informacji że trzeba zczytać PIN

Próbuje ogarnąć temat: http://a4-klub.pl/index.php?/topic/228205-dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka/

Obawiam się że może być problem z odczytaniem tego pinu zwykłym kablem i z sys win 7, bo takim tylko dysponuje

Czy moge was prosić o poprowadzenie za rączke jak to zrobić najszybciej? Bo obawiam się że wynajęcie kogoś do tego będzie wiązało się z ogromnym rachunkiem zwłaszcza że auto jest uziemione.

Auto potrzebne mi do pracy więc bardzo prosze o pomoc

Obawiam się też, czy w ogóle uda mi się to zrobić samemu jeśli nie posiadam jakiegoś "specjalnego" kabla....

Jeżeli nie chcesz bardziej uziemić samochodu to radzę się zgłosić do kogoś kto ma lepszy sprzęt i troche więcej wiedzy.

Licznik można bardo łatwo zepsuć jeżeli się jest nieostrożnym.

Najszybciej i najłatwiej to chyba wystarczy zrobić IMMO OFF i można jeździć bez pastylki w kluczyku... Ale wtedy też samochód jest bardziej podatny na kradzież.

Opublikowano
  • Autor

Odezwij się prosze na priv

Opublikowano

Jest jeszcze opcja odwiedzin ASO i tam po numerze VIN dostaniesz co trzeba , jednak to trochę kosztuje.

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem, czytałem że w ASO można zamówić gotowy kluczyk, jednak cena mnie troche przerasta...

No nic Panowie, po naprawie napisze ile "zaoszczędziłem" wymieniając samemu obudowe.

Witam ponownie!

Żeby temat nie był bezwartościowy:

Dorobienie transpondera zakodowanie i odczytanie kodu PIN: koszt 150zł w Mielcu

Ja w końcu zrobiłem u znajomego magika bo miałem bliżej i po kosztach zrobił mi 2 pestki także mam w końcu 2 sprawne kluczyki.

Tak więc: chinska obudowa 20zł, wyciecie grotu 25zł, dorobienie pestki po jej uszkodzeniu 150zł

Co do jakości obudowy raczej cudów się nie spodziewałem ale wygląda na idealnie skopiowaną z oryginału plastiki nie są najlepiej spasowane ale i tak wygląda lepiej niż mój oryginał który wyglądał jakby go krowa zjadła strawiła i wyrzuciła tyłem.

Edytowane przez koper26