Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Wlałem benzynę do diesla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema odswiezam temat :embarrassed: zagadany zdenerowany zalatany i w nocy pojechalem na shella zatankowalem 20 l litrow benzyny do AFN. Na szczescie od razu sie zorientowalem i myslalem ze sobie palne w łeb. Dopchałem auto na bok i jutro bede gdzies holował aby spuścili. No i standardowe pytanie czy jak nie odpalilem auta i spuszczą paliwo to będzie ok ? czy od razu filtr trzeba wymieniać bo i tak na srode jestem umowiony na wymiane filtra to poczekac do srody czy od razu.

Co za masakra. Ale za to jakiej benzynki wlałem :) 20 litrów V-powera hie hie

nic nie powinno byc-w pracy pomyliłem się tak ze dwa razy-przy mnie koles do Peugeota partnera wlał polowę baku benzyny-bo sie zorientował...dolaliśmy do pełna ropy i w drogę,tylko codziennie trzeba przez tydzien-o ile duzo jeżdzisz-dolewać ropy-,francuz nawet jakby szybciej jezdził...
Opublikowano

Aha wazne pytanie czy trzeba demontowac bak czy jest tam jakis na dole zaworek wezyk ? bo wiem ze w niektorych autach caly bak trzeba demontowac.

Opublikowano

Najprościej wyjąć pływak i masz duży otwór u góry baku. Potem wężyk lub słoik :polew: czy coś innego i po problemie. Kranika nie ma z dołu a demontować bak to trochę dużo roboty :cool1:

Opublikowano

zrobione wszystko auto smiga. Taxi mnie podholowało do jakiegoś Pana zdzisia magika no i wzial pompke wezyk wyjal przy silniku wezyk i wypompowal cale paliwo potem przeplukalismy bak wypompowalismy jeszcze raz. Wlalismy z 10 litrow ropy no i autko od razu odpalilo tylko zakopcilo na bialo przez 2 sekudny a potem juz wszystko prawidlowo :)

Ale na wszelki wypadek zalałem jeszcze 35 litrow v-powera (diesla tym razem heh ) no i przydusilem autko na autostradzie i juz teraz smiga jak ta lala :)

Przynajmniej wyplukany syf ze zbiornika heh.

Opublikowano

a co to za :ot: :ot: ??????????? :cool1::decayed:

powinienes natychmiast spuscic albo odessac paliwo i zalac kilka litrow oleju pobujac i znow usunac

Bez paniki, AFN może jeździć prawie na wszystkim co się da przepalić :>, a tak na poważnie to wlej mu do zbiornika 0,5 l jakiegoś dobrego oleju do dwusuwów(w celu zapewniena smarowania pompie i wtryskiwaczom) i do pełna ON-u.

Później stopniowo w miarę zużywania zawartości zbiornika dolewaj gnojówki w celu zmniejszenia zawartości benzynki.

Na początku, jak benzynki jest dużo to staraj się jeźdić w miarę delikatnie.

Kiedyś do swojego AVG wlałem przez pomyłkę 17l Verwy PB i zrobiłem tak jak napisałem, bez usczerbku dla motorówki :>

Oj sory nie doczytałem posta do końca, widze że paliwko wymienione, ale niech zostanie dla potomnych........