LUKKI183 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Witam! Mam A4 B8 2.0 TFSI. Auto jest po zrobieniu pierścieni w ramach akcji Audi. Niestety przy przebiegu 95 tys. strzeliła mi odma olejowa. Znalazłem używkę i wstawiłem, ale po ok 1000km znowu zonk. Czy ktoś może miał taki przypadek? Co może być przyczyną? Odme mam już nowego typu. Czy może ktoś ma na zbyciu.
slawek16-1988 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Mam swoją stara która była dobra. Ewentualnie zamontować mogę swoja stara zpowrotem i wysłać tą niby nowszą poprawioną
LUKKI183 Opublikowano 13 Października 2015 Autor Opublikowano 13 Października 2015 U mnie jest nowego typu. Po wymianie tłoków pierścieni i korbowodów, w Audi wsadzili mi nowy typ. Generalnie potrzebuje tylko gumowego krążka bo to on się rozerwał.
MarcinOslo Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Co masz na mysli piszac "strzelila" ? Silnik pracuje normalnie ,nic sie nie dzieje ?
zabiello Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) U naszych wschodnich kolegów mają rozwiązanie i można kupić samą membranę https://www.drive2.ru/l/6387460/ swoją drogą to czemu kupiłeś używkę skoro nowa odma kosztuje 350zł? Edytowane 13 Października 2015 przez zabiello
slawek16-1988 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Nie wali czasami za dużego ciśnienia do komory?
LUKKI183 Opublikowano 14 Października 2015 Autor Opublikowano 14 Października 2015 Guma pękła i jest kłopot. Co masz na mysli piszac "strzelila" ? Silnik pracuje normalnie ,nic sie nie dzieje ? Guma ma pęknięcie. Silnik faluje na N. U naszych wschodnich kolegów mają rozwiązanie i można kupić samą membranę https://www.drive2.ru/l/6387460/ swoją drogą to czemu kupiłeś używkę skoro nowa odma kosztuje 350zł? Używkę miałem w 1 dzień, a w ASO miałem czekać do 3 tyg. Nie wali czasami za dużego ciśnienia do komory? Stoi na warsztacie. Będą sprawdzać.
damiano0010 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Cześć, Podłączę się pod temat, jak poznać czy mam nowszą czy starszą wersję odmy ? Domyślam się że po oznaczeniu części ja mam obecnie -> 06H 103 495 E. Pozdrawiam
DoctoRHeaL Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Przylaczam sie do kolegi wyzej, jakie sa oznaczenia odmy po wymianie (stage 1). Prosilbym o pilna odpowiedz bo zamierzam wlasnie ja wymienic. Ewentualnie jakis link
griga-st Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Opublikowano 19 Kwietnia 2016 U mnie w temacie chyba jest jeszcze zdjecie z numerem(temat a4,nie bus;)
MarcinOslo Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Fabrycznie montowane byly : 06H 103 495 E ,wycofane w 03.2014 ,nowy numer ma koncowke AC Odma po Stage 1 : 06H 103 495 J ,wycofane w 03.2014 ,nowy numer ma koncowke AE
pietasz Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 Mam ten sam problem, że padła mi odma. Mój Mechanik wymienił mi na nową, ale niestety na nowej odmie nie chodzi jak powinien, bo też falują obroty, zapala się check engine i wypada zapłon na wszystkich cylindrach. Ewidentnie nowa odma też jest uszkodzona, bo jak się jak się zablokuje przewód od odmy to silnik pracuję pięknie równiutko. Tylko czy to przypadek, że nowa odma jest uszkodzona? Czy może znalazł by się ktoś z wawy, żeby mógł mi pomóc i sprawdzić moją odmę u siebie w aucie u znanego an tym forum mechanika Łukasza z Marysina wawerskiego? Mam ten sam problem, że padła mi odma. Mój Mechanik wymienił mi na nową, ale niestety na nowej odmie nie chodzi jak powinien, bo też falują obroty, zapala się check engine i wypada zapłon na wszystkich cylindrach. Ewidentnie nowa odma też jest uszkodzona, bo jak się jak się zablokuje przewód od odmy to silnik pracuję pięknie równiutko. Tylko czy to przypadek, że nowa odma jest uszkodzona? Czy może znalazł by się ktoś z wawy, żeby mógł mi pomóc i sprawdzić moją odmę u siebie w aucie u znanego an tym forum mechanika Łukasza z Marysina wawerskiego? okazało się, że nowa odma jest ok tylko pewnie poszedł jeszcze uszczelniacz wału korbowego i stąd dostawało się lewe powietrze.
Rekomendowane odpowiedzi