Korba19 Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Cześć. jestem nowy na forum więc i witam was Potrzebuje pinout od kostki zamka drzwi tylnych i przednich lewych. Chce sprawdzić czy zamki są sprawne bo jest taka sytuacja że mam problemy z naprawą tego auta, najrozsądniejsze byłoby się pozbycie go no ale próbuje zrobić. Więc jest to tak, Audi ewidentnie nie lubi pilota który jest z tym modułem komfortu. Nie da się przypomnieć tego pilota więc i auto się nie zamyka/otwiera. Pojechałem do elektryka żeby zaprogramował pilot ale wcale nie wczytało samochodu z jego komputerem i wysłał żeby dorobić wkładki + kluczyk z pinem. Wkładki dorobione o kluczyku zapomniałem. Gdy zamykam drzwi z kluczyka wsadzając go we wkładkę to zamykają/otwierają się prawidłowo ale tylko drzwi po prawej przednie(anglik) i bagażnik. Drzwi lewe i oba tylne w ogóle nie reagują. Zero. Wymieniłem moduł komfortu na 100% sprawny i także kluczyka nie chce przyjąć a odwala to samo z drzwiami i zamykają się tylko jedne. Dodam iż jak podejdę do auta to lampki się zapalają itd. Czy to możliwe żeby się trzy zamki zepsuły ? Gdzie szukać problemu, na obu modułach to samo. Mam też jeszcze jeden problem z tym pojazdem a dotyczy panelu klimatyzacji. Otóż gdy wejdę sobie do auta to mogę sobie włączyć nagrzewanie i ustawiać itd. Ale gdy tylko odpalę pojazd to panel się wyłącza i tyle go widzieli a gdy go włącze czy coś to idą kreski od siły nawiewu od zera na full i tak zostaje - każda próba zmiany siły nadmuchu czy przełączenia czegoś daje zero reakcji. Nie wiem w czym tkwi problem. W razie potrzeby większej ilości informacji nt. pojazdu proszę pisać to podam bo nie powiem zależy mi na naprawie.
Bromchit Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Pilot centralnego przypisuje się bez udziału komputera, wkładasz kluczyk do stacyjki przekręcasz zapłon i naciskasz przycisk zamykania lub otwierania nie pamiętam dokładnie. I centralny z pilota powinien ruszyć.
Korba19 Opublikowano 14 Października 2015 Autor Opublikowano 14 Października 2015 Pilot centralnego przypisuje się bez udziału komputera, wkładasz kluczyk do stacyjki przekręcasz zapłon i naciskasz przycisk zamykania lub otwierania nie pamiętam dokładnie. I centralny z pilota powinien ruszyć. Powinien albo i nie powinien. Takich procedur to robiłem na prawdę sporo i nie lubi mnie albo coś ;/ Robię wszystko tak jak jest napisane ale nie działa, żadna dioda się nie zapala ani nic... Już renówka była lepsza bo przyciskiem sie pin wbijało i tyle...
Bromchit Opublikowano 14 Października 2015 Opublikowano 14 Października 2015 Pilot centralnego przypisuje się bez udziału komputera, wkładasz kluczyk do stacyjki przekręcasz zapłon i naciskasz przycisk zamykania lub otwierania nie pamiętam dokładnie. I centralny z pilota powinien ruszyć. Powinien albo i nie powinien. Takich procedur to robiłem na prawdę sporo i nie lubi mnie albo coś ;/ Robię wszystko tak jak jest napisane ale nie działa, żadna dioda się nie zapala ani nic... Już renówka była lepsza bo przyciskiem sie pin wbijało i tyle... Po każdym odłączeniu akumulatora, pilot centralnego przestaje działać. Kwestia tego czy pilot który chcesz przyuczyć jest od tego samochodu, czy chcesz dodać pilota dokupionego. A do tego wymiana modułu komfortu, to wszystko komplikuje sprawę.
Korba19 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Ta metoda nie działa i tyle. Nawet elektryk to robił i nic nie dało. Oryginalny pilot od tego samego modułu nie działa i tyle jest pilotem orygianlnym od tego samochodu i modułu. Nie da się go zaprogramować tym sposobem i innymi które wymagają otwarcia drzwi itd. W tym wypadku akumulator nie był odłączany, zamykały się drzwi niby a z dnia na dzień przestały i tyle wiem. Ma ktoś pinout kostki od zamka drzwi ? Edytowane 15 Października 2015 przez Korba19
Rekomendowane odpowiedzi