Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Oświetlenie w boczkach drzwi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

W drzwiach zamontowałem lampki które przy otwartych drzwiach powinny palić się , wcześniej w boczkach były odblaski. Żarówki są sprawne ,cała wiązka poprawnie zamontowana. Przyciski blokady drzwi , regulacji lusterek i szyb działają . Proszę o poradę.

Opublikowano

A niby skad sterowniki drzwi beda miały wiedziec ze zamontowałes lampki :question:

Trzeba to zakodowac :read: VCDS ma podpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Ok, dziękuję za odpowiedź. Może znasz osobę która by to zrobiła.

Opublikowano

Popytaj na forum ludzi ze swoich okolic może ktoś ma kabelek to Ci zakoduje, w sumie 5 min roboty :)

Opublikowano

Witam. Dołącze się do pytania.

Do boczka wchodzą 2 lampki - biała / czerwona oraz podśw. klamka.

W moich boczku jakoś nie mogę znalezc miejsca pod biała, a pod czerwona jest sam odblask.

Trzeba wymienic boczek, czy cos przeoczylem ??

Opublikowano

Możesz wyciąć od wewnętrznej strony boczka jest zaznaczone gdzie z resztą od zewnętrznej chyba też widać

Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie

Jestem dziś po kodowani , nie wiem dlaczego lampki palą się tylko w jednych drzwich, Może ktoś spotkał się z takim przypadkiem.

Opublikowano

A zakodowałeś wszystkie moduły??

Każde drzwi maja oddzielny moduł który trzeba zakodować

Opublikowano
  • Autor

Sam tego nie robiłem. Podjechałem do chłopak który miał mi to zaadaptować, ,ale jak widać sam nie do końca wiedział w czym rzecz.

Opublikowano

Witam, mam pytanka.

1. Czy klamki / swiatełka w boczkach zawsze trzeba kodować? bo krąży plotka że w 90% działa od razu po podłączeniu.

2. Koledzy często mają na sprzedaż zestaw 4x klamki / światełka czerwone / białe z instalacją. Czy wystarczy sciągnać

boczek, podpiąć to wszystko i nie będzie trzeba nic ciąć / lutować / przerabiać ?

3. Chciałbym zmienic z tyłu "żyrandolek" z jednym przyciskiem, na ten z dwoma osobnymi, czy pasuje plug&play i będzie miał podświetlenie na czerwono ( przyciski ) ??

4. Czy w pakiecie oświetlenia z tyłu oprócz obszaru nóg, było też podświetlenie kratki nawiewu ( klima 3 strefowa ) ??

Opublikowano

Witam, mam pytanka.

1. Czy klamki / swiatełka w boczkach zawsze trzeba kodować? bo krąży plotka że w 90% działa od razu po podłączeniu.

2. Koledzy często mają na sprzedaż zestaw 4x klamki / światełka czerwone / białe z instalacją. Czy wystarczy sciągnać

boczek, podpiąć to wszystko i nie będzie trzeba nic ciąć / lutować / przerabiać ?

3. Chciałbym zmienic z tyłu "żyrandolek" z jednym przyciskiem, na ten z dwoma osobnymi, czy pasuje plug&play i będzie miał podświetlenie na czerwono ( przyciski ) ??

4. Czy w pakiecie oświetlenia z tyłu oprócz obszaru nóg, było też podświetlenie kratki nawiewu ( klima 3 strefowa ) ??

1.zawsze

2.jedynie co musisz zrobić to wyciąć miejsce na białą lampkę od spodu, ale to jest prosta sprawa bo masz zaznaczone miejsce w tapicerce.

3.też chciałbym się dowiedzieć bo też bym zmienił

4.jeśli chodzi ci o pokrętło to tak, powinno być podświetlane.

Opublikowano

Dzięki za odp.

Może jeszcze ostatnie - Można jakoś łatwo sprawdzić czy mam "dobre" sterowniki w drzwiach, które przyjmą qq1 ?

Opublikowano

Dzięki za odp.

Może jeszcze ostatnie - Można jakoś łatwo sprawdzić czy mam "dobre" sterowniki w drzwiach, które przyjmą qq1 ?

Wszystkie sterowniki drzwi obsługują qq1, co innego podświetlanie przestrzeni nóg które to nie wszystkie sterowniki obsługują.

Edytowane przez czarek76

Opublikowano

". Chciałbym zmienic z tyłu "żyrandolek" z jednym przyciskiem, na ten z dwoma osobnymi, czy pasuje plug&play i będzie miał podświetlenie na czerwono ( przyciski ) ??"

Będzie działało P&P zmieniałem u siebie

Opublikowano

". Chciałbym zmienic z tyłu "żyrandolek" z jednym przyciskiem, na ten z dwoma osobnymi, czy pasuje plug&play i będzie miał podświetlenie na czerwono ( przyciski ) ??"

A możesz napisać czy w tej lampce z dwoma przyciskami podświetlane są przyciski ? bo w tej wersji z jednym przyciskiem nie jest podświetlany.

Opublikowano

A możesz napisać czy w tej lampce z dwoma przyciskami podświetlane są przyciski ? bo w tej wersji z jednym przyciskiem nie jest podświetlany.

Są podświetlane :)

Opublikowano

Udzieli kolega wskazowki jak to wymenic ( ta lampke z tylu ) bo juz sobie zamowilem :)

Opublikowano

Udzieli kolega wskazowki jak to wymenic ( ta lampke z tylu ) bo juz sobie zamowilem :)

Tu masz filmik, oglądaj od 2 minuty

Edytowane przez czarek76

Opublikowano

Chłopaki pytanie

Dokładałem lampki (czerwone i białe) orginalną wiązkę podłaczyłem do sterownika .Problem bo nie przyjmuje kodowania ,tak samo oświetlenie klamek (wew) .Trzeba zmieniać sterownik czy coś mam pokićkane w instalacji ?

Opublikowano

Wszystkie sterowniki obsługują podświetlanie, spróbuj powtórzyć kilka razy kodowanie, mi też kilka razy nie przyjęło kodowania a potem za którymś razem załapało.