Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wskaznik/licznik oleju - sprawdzenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

Jak można zweryfikować że elektroniczny czujnik oleju działa i że krzyknie mi jak oleju nie będzie ?

Jestem po generalce silnika, kilka tysięcy przejechane, olej na wskażniku był pokazywany, spokojnie malał, teraz od kilku dni mam na liczniku 0 ale silnik/komputer ciągle nie wyrzucają mi na fisie info że mam wlać olej. Zawsze wcześniej czekałem na ten komunikat, ale teraz po generalce jakoś się obawiam czy wszystko działa ok.

Jest szansa, że jest on ciągle na pograniczu i dlatego jeszcze nie krzyczy, a ja mimo wszytko chciałbym wiedzieć że czujnik działa i że wywali mi komunikat jak będzie trzeba ... dlatego czekam...

Jak to można sprawdzić, komputerem ? Nie mam bagnetu serwisowego a w ASO śpiewają 200zł za podłaczenie kompa i sprawdzenie błędów, czyli za bagnet pewnie 500zł ...

Może ktoś w Wawie ma taki bagnet coby użyć i sprawdzić ile rzeczywiście jest tego oleju i czy powinien już dawno krzyknąć ... bo też nie chcę zatrzeć nowego silnika :(

No dobra ....

To chociaz powiedzcie czy na Mmi jak wchodzę w poziom oleju to powinno pisac 'olej ok' czy 'poziom oleju'??

Jak dolalem i przeliczylo to pojawiło się 'olej ok' . A teraz mam tylko 'póz. Oleju' nie wazne jak dlugo czekam po wylaczniu silnika?!

O co chodzi ? Czy wykres mówi prawdę bez napisu 'olej ok' czy też mam coś z licznikiem który coś pokazuje ale nie może stwierdzić czy jesr ok czy nie ??

No dobra ....

To chociaz powiedzcie czy na Mmi jak wchodzę w poziom oleju to powinno pisac 'olej ok' czy 'poziom oleju'??

Jak dolalem i przeliczylo to pojawiło się 'olej ok' . A teraz mam tylko 'póz. Oleju' nie wazne jak dlugo czekam po wylaczniu silnika?!

O co chodzi ? Czy wykres mówi prawdę bez napisu 'olej ok' czy też mam coś z licznikiem który coś pokazuje ale nie może stwierdzić czy jesr ok czy nie ??

No dobra ....