Gość Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Panowie problem przedstawiłem na filmiku do którego załaczam link poniżej. Po uruchomieniu silnika loświetlenie wnetrza pulsuje. Toważyszy temu dzwięk, który jest rególarny z miganiem lampek. Owy dzwięk dobiega jakby z lewej strony pod kierownicą. Z rejonów bezpieczników. Czy którys z was spotkał się z czymś podobnym ? Zapomniałem dodać, że gdy otworzę drzwi i zamknę dźwięk pulsowania znika i światło wnętrza święci się ciągle i nie gaśnie.
jacek70 Opublikowano 25 Października 2015 Opublikowano 25 Października 2015 Po otwarciu obojętnie których drzwi świeci normalnie czy tylko drzwi kierowcy. Jeśli kierowcy to sprawdź przewody w charmonijce i ewentualnie mikrostyk w zamku.
Gość Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 (edytowane) Muszę napomknąć, że problem nie występuje wyłącznie przy uruchomieniu silnika, a również przy włączonej stacyjce. Światła świecą ciągle po otworzeniu drzwi kierowcy lub pasażera. Przy otwarci z tylu nadal pulsują. Gdzie znajduje się mikrostyk w zamku oraz może jakieś zdjęcie jak on wygląda, bo na necie sporo tego i nie wiem dokładnie czego szukać? Edytowane 26 Października 2015 przez Gość
wesz82 Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Po otwarciu obojętnie których drzwi świeci normalnie czy tylko drzwi kierowcy. Jeśli kierowcy to sprawdź przewody w charmonijce i ewentualnie mikrostyk w zamku.Jacku a co mam zrobic jak tylko po otwarciu przednich drzwi pasazera mruga oswietlenie???Poza tym wsio jest ok.
jacek70 Opublikowano 26 Października 2015 Opublikowano 26 Października 2015 Po otwarciu obojętnie których drzwi świeci normalnie czy tylko drzwi kierowcy. Jeśli kierowcy to sprawdź przewody w charmonijce i ewentualnie mikrostyk w zamku.Jacku a co mam zrobic jak tylko po otwarciu przednich drzwi pasazera mruga oswietlenie???Poza tym wsio jest ok. Sprawdź przewody właśnie w tych drzwiach. Może jest gdzieś uszkodzony lub jakaś słaba masa ? Od tego bym zaczął , tak proponuję.
Gość Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 (edytowane) Panowie wyjąłem pompkę i przylutowałem luty na płytce i niestety dalej nic. Natomiast od czwartku wszystko ustało i światła gasną prawidłowo ale... Zaobserwowałem, że lampka w tylnych lewych drzwiach się nie świeci po ich otwarciu, natomiast we wszystkich innych drzwiach jest ok. Gdy otwieram problematyczne drzwi i otworzę któreś drzwi z prawej strony lampka w drzwiach świeci się prawidłowo. Gdy zamykam któreś z prawych drzwi lampka gaśnie. Bylem dziś u elektryka i tak jak to z naszymi fachowcami bywa brak konkretnej diagnozy. Stwierdził, że albo do wymiany zamki w drzwiach (zapewne chodzi o przednie zamki), pompka, bądź gdzieś jest przerwany, niestykający kabelek itp. Czy ktoś spotkał się z podobną przypadłością? Czy owy problem może mieć związek z wczesnej występującym pulsowaniem oświetleniem kabiny ? up Edytowane 14 Listopada 2015 przez Gość
jacek70 Opublikowano 14 Listopada 2015 Opublikowano 14 Listopada 2015 Może wystarczy przeczyścić mikrostyki w zamkach a nie wymieniać całych zamków ? Na pewno będzie taniej , praktycznie darmo bo sam ogarniesz.
Rekomendowane odpowiedzi