Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wgniotki parkingowe.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, macie jakiś sposób żeby w domowych warunkach usunąć wgnioty parkingowe mam takie na błotnikach, chodzi mi przeróżnie pomysły poza blacharzem.

Widziałęm na internecie że nagrzewali to miejsce a później sprężonym powietrzem z puszki psikali do góry nogami osiągało wtedy około - 100st. i samo odkakiwało i to może i działa ale wiadomo że na bardziej płaskich pow. niż na załamaniach.

Jak macie jakieś pomysly to piszcie proszę.

Opublikowano

no ja na przyklad oddawałem auto do s-plus we Wrocławiu i za 50zł od sztuki (nawet taniej do dogadania) zrobili mi auto dookoła na gładziutkie :) z 2h im to zajęło wgniot mialem ok. 17

sam bym sie nie odważył mimo że miałem do czynienia z blacharką

Edytowane przez Ans

Opublikowano
  • Autor

To taniutko ale pewnie miałeś nie duże je, moje są w miare głębokie.

Opublikowano

powiem Ci że solidnie to wyglądało, oni sprawdzali najpierw czy "blacha się nie naciągnęła" i oceniali czy to zrobią, wiem że na przetłoczeniach się nie da tą metodą, miałem jedno porządne wgniecenie, takie wielkości jabłka, to widać pod słońce ślad że tam coś było

Opublikowano

A jaki element? Czasami jak mocno pogniecione to takie wyciąganie już nie pomoże i łatwiej wymienić element

Opublikowano
  • Autor

Ogólnie 2 błotniki przednie od uderzeń drzwiami na parkingu, to samo z jednym z tyłu :/

Opublikowano

Widziałem filmik jak koleś miał wgnieciony róg tynego zderzaka, i to dosc mocna wgnieciony bo aż wepchnięty do srodka na 10cm. Koleś zagotował wodę w czajniku, i zacząl to góry oblewać. Podczasz nagrzewania sama odskoczyło do fabrycznego wyglądu, fajny patent.

Opublikowano

Mi w piątek baba drzwi wgiela kierowcy...jadę dzisiaj do fachowców "pan wgniotek" i zobaczę jaki będzie tego koszt i czy zrobia

Edytowane przez boguc

Opublikowano

I jak możesz się chwalić tanią i fachową robota czy skasowali jak za zboże? :P

Opublikowano
  • Autor

Widziałem filmik jak koleś miał wgnieciony róg tynego zderzaka, i to dosc mocna wgnieciony bo aż wepchnięty do srodka na 10cm. Koleś zagotował wodę w czajniku, i zacząl to góry oblewać. Podczasz nagrzewania sama odskoczyło do fabrycznego wyglądu, fajny patent.

Widzialem podajrze biała honda, widzialem tez na metali blotniki itp bo z tym gorzej jak z plastikiem nagrzewanie suszarka itp. i szybkie chłodzenie ok -100st.

też odskakiwało.

Opublikowano

U mnie raczej się nie zdecyduję....akurat takie mam wgięcie w drzwiach :
2015%5C11%5C08%5Cbikepics-2763939-800.jp

powiedzieli że 150-200zł spróbują naprawić ale efekt będzie raczej tylko taki że będzie to mniej widać.
Myślę czy nie wymienić całego poszycia drzwi, na allego 200-250zł widzę drzwi w kolorze. pytanie tylko czy po kodzie uda się dobrać idealnie odcień ?
Czy może lepiej oddać te do lakierowania ?
Po spolerowaniu pozostałości po zderzaku u mnie na lakierze nie ma nawet rysy , zostało wgniecenie :(

Opublikowano

Na pewno taniej będzie wymienić całe drzwi. Najlepiej jakbyś znalazł drzwi z tego samego roku produkcji, wtedy będzie większa pewność że w tym samym stopniu zmienił się odcień Twoich i nowych drzwi. Tylko zabierz ze sobą miernik lakieru i sprawdź czy nie ma na nich wiadra szpachli ani czy nie były malowane.

Opublikowano

Drzwi z allegro, raczej nie sprawdzę powłoki chyba że poproszę o zdjęcie i pomiar sprzedawcę.
Mam jeszcze pytanie, większość to lewe drzwi z UK , czy zamek można bez problemu przełożyć z moich abym miał wkładkę zamka z lewej strony ?