mjichau Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Witam. Tak jak w temacie, przy niskiej temperaturze radio nie włącza się, ekran podświetla i słychać szumy, dopiero po przejechaniu ponad 20 km można się cieszyć muzyką. Z tego co się naczytałem to podobne symptomy występują w poprzedniej wersji radia i jest to wina procesora. Odwiedziłem fachowca i stwierdził, że tutaj też to na pewno wina procka i może wymienić go na coś własnej produkcji i koszt takiej wątpliwej przyjemności wyniósłby 120 zł. Tak, więc forumowicze co o tym myślicie?
Mateuszek1001 Opublikowano 30 Października 2015 Opublikowano 30 Października 2015 Jak ci da gwarancje na to, to śmiało
mjichau Opublikowano 30 Października 2015 Autor Opublikowano 30 Października 2015 Póki co na razie się zgrubnie orientowałem. No ale pomyślałem, że zajrzę do tego radia, no i tu moje zdziwienie (bo byłem przekonany, że to zwykły concert i to na pewno będzie ten procesor) bo się okazało, że to plus wyprodukowany w Portugalii. Oczywiście, że bez gwarancji na to nie pójde, pomyślałem o możliwych innych przyczynach. Czyli trzeba będzie oddać radyjko bo tak bez muzyki to się nie da w trasę ;p
izka7878 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 W mojej C5 miałam podobnie i nie było to winą procesora, a był to tzw "zimny lut" Lokalny elektronik zrobił to za całe 15PLN
Tom A4 Opublikowano 31 Października 2015 Opublikowano 31 Października 2015 problemy z głośnością wstępowały w radiach z procesorem motoroli w tym radiu tego nie ma najprawdopodobniej siada końcówka mocy lub masz zimny lut
mjichau Opublikowano 6 Listopada 2015 Autor Opublikowano 6 Listopada 2015 (edytowane) No w tym radyjku też jest procesor motoroli ale tak jak mówisz bez tej wady. Coś mi się też o zimnym lucie 'obiło o uszy', nawet próbowałem sam to zlokalizować ale jako nowicjusz nie dałem rady a poprawianie każdego to trochę za dużo. No i oczywiście wyskoczyło mi "SAFE" ale dziwnym trafem po wyjęciu bezpiecznika w samochodzie radio normalnie funkcjonuje No to pozostanie jeszcze sprawdzenie subka bo nie gra tak samo jak tylne głośniki a szkoda mieć taki nie najgorszy system audio i nie móc korzystać. Ap ropo tej końcówki mocy to jest możliwość sprawdzenia tego w jakiś sposób czy ewentualna wymiana? Edytowane 6 Listopada 2015 przez mjichau
Rekomendowane odpowiedzi