Skocz do zawartości
IGNOROWANY

głośniki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jestem nowy i nie wiem czy to dobry dział nawet ale próbuję, nigdzie nie moge znależć odpowiedzi na moje pytanie, chodzi mi o montaż głośników. jeden z głośników tył na desce pod szybą mi trzeszczał odłaczyłem go i zamiast niego podłączyłem wiekszy głośnik wraz z tubą, z drugiej strony chce zamontowac dwa głośniki zmostkowane zamiast tego głośnika oryginalnego. Czy takie coś da radę? nie spali się nic? moc głośników to 60w jeden

Opublikowano

Jakie radio, wzmacniacz jest czy nie ?

Opublikowano

radio to Peiying PY-9398 4x35w, nie posiadam wzmacniacza. tuba gra dobrze, tylko nie wiem czy da rade podłączyc głośńiki które mam zmostkowane, kable po prostu chce odpiąć od głośnika oryginalnego i podpiąć je do tych zmostkowanych.

Opublikowano

Zasada jest prosta . Musi być zachowana symetrii. Po równo na kanał. W przeciwnym razie może spalić się końcówka mocy w radiu lub głośnik.

Opublikowano

dwa zmostkowane 60w z lewej strony i 175w jeden z prawej (co tak na prawde ma pewnie z 100-120 bo głośnik to nie jest najlepszy)

oba na innym kanale więc nie ma ryzyka słuchając nie na maxa ze dadzą rade bez palenia radia?

bo ponoc nie mozna mostkować, ale w domu mam je zmostkowane juz kilka lat i grają nadal łądnie, plus kumpel w sejaczu miał 4 głośniki razem zmostkowane i grało mu bez wzmacniacza czysto też.