Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

s4 4.2 trzesaca sie buda ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :) mam maly problem z s4. Wyciagalem silnik zeby go uszczelnic i przy okazji wymienilem dwumas i sprzeglo .. czyscilem przepustnice i kolo pasowe zostalo wymienione na aluminiowe. wszystko ladnie pieknie poskladalem odpalam i wielki ...... trzesie buda jak by sie miala rozleciec bledow w silniku brak . ma ktos jakis pomysl?

Opublikowano

poduszki silnika

Opublikowano
  • Autor

poduszki silnika

poduszki sa oki

bledow nie wywala i przed wymiana bylo dobrze tylko po wymianie tak sie zrobilo

Opublikowano

A dwumas jaki? Nowy czy regenerowany?

Opublikowano

Dwumas nowy ale być może nie dobrany idealnie.

Jurek dwumas dobierany po Win ? czy po modelu z katalogu ? porównywany był ze starym ?

Opublikowano

A czy koło pasowe może pracować z ori dwumasem czy może musi mieć i lżejszy dwumas? Sprawdzales? Bo z jednej strony już masz lżej na wale ;-)

Opublikowano
  • Autor

teoretycznie byl dobrany po vinie byl porownany ze starym .. i wszystko to samo .... fakt nie sprawdzalem przyznaje sie czy dwumas tez musi byc lzejszy

ale czy to by zrobilo az taka roznice ... hym .....

A dwumas jaki? Nowy czy regenerowany?

dwumas nowy z IC

Opublikowano

a czy razem z dwumasem wymieniłeś całe sprzęgło ?

Opublikowano
  • Autor

a czy razem z dwumasem wymieniłeś całe sprzęgło ?

tak caly zestaw jest nowy ..... ehh juz kota dostaje

Opublikowano

to jak cały zastaw zapodałeś nowy to są tylko dwie opcje

1 Uwalony dwumas lub tarcza sprzęgła krzywa.

(czasami zdarza się że i nowe dwumasy są walnięte ale tej marki co kupiłeś nie słyszałem żeby wyszła jakaś lewa partia co innego w LUKu tam wyszło sporo bubli)

2 Złe zmontowane

2a Źle zmontowane i przez to uwalona któraś z części.

Opublikowano

Jurek numery dwumasy i sprzęgła, które Ci podałem były na 100% poprawne, bo brane pod numer VIN Twojego auta z ETKI.

Podaj tu numer LUK'a, który wsadziłeś to zobaczymy czy aby na pewno dobre Ci wysłali.

Opublikowano

Raczej źle zamontować się nie da ;-) chyba że na siłę ;-) (ustawienie śrub) ale jak koledzy mówią może już padnięty kupiłeś.

Edytowane przez niebieski708

Opublikowano

Do naszych esek są dwa rodzaje sprzęgła i dwumasu, co do IC to bym im nie wierzył za bardzo :wink:

Opublikowano
  • Autor

Mati bylo wszystko brane po Twoich numerach tzn zamienniki z IC i co sie okazuje niby wszystko ladnie a tu wielka du...... nic nie pasuje bo po zamontowaniu sprzegla do dwumasu roznica miedzy starym zestawem a nowym jest okolo 7 mm i nowy zestaw pracuje caly czas i dlatego nie mam sprzegla wogole... :/ a zamowil mechanik dzis drugie o nr 415 0230 10 i kurcze niby kolnierz wiekszy od dwumasu o 4 mm ale reszta zestawu rozni sie miedzy nowym a starym o 1 mm czyli wiadomo zuzycie . a na tym niby orginalnym zamienniku roznica byla 6 mm :/ jutro wam wszystko opowiem na spocie pozdrawiam temat jeszcze nie skonczony ..

Do naszych esek są dwa rodzaje sprzęgła i dwumasu, co do IC to bym im nie wierzył za bardzo :wink:

swieta racja to co bylo niby jako zamiennik nie pasuje a zamowilismy od b7 i pasuje no ale zobaczymy jak go odpale i jutro czekamy na kierownika IC co on na to i zobaczymy jak sie to potoczy...... a wiesz moze jaki Ty masz nr dwumasu i sprzegla ??

Opublikowano

Z tego co słyszałem do Twojego modelu silnika były 4 skrzynie może musisz szukać po modelu skrzyni.....

Opublikowano

Jogurt miałem identyczną sytuację u siebie ;-) tarcza jak i dwumas powinna pasować :-) różnica tkwi w docisku.

Opublikowano
  • Autor

Jogurt miałem identyczną sytuację u siebie ;-) tarcza jak i dwumas powinna pasować :-) różnica tkwi w docisku.

to niezly misz masz mam w samochodzie :D kurcze ale jak zlozylismy to nowe sprzeglo z tym nowym nowym kolem dwumasowym niby od b7 to wszystko dziala jak nalezy kurcze i o co kaman ?? a od czego miales docisk ??

Opublikowano

Też od S4 który pasuje do 3.0 i 2.7 tdi ?

Opublikowano
  • Autor

no to ladnie :D moj dzisiaj zabrali do IC i beda rozkminiac co poszlo nie tak jak cos bede wiedzial bede pisal :) pozdrawiam

Opublikowano

Nic nie sprawdzą bo tylko taki u nich w katalogu występuje ;-)