Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kąt Wtrysku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Po wizycie tam jak podpiołem pod Vag-a to sie zszokowałem, ustawiali kąt na zegar, tak twierdzili, mozliwe że przez to autko wiecej pali??? i straciło na mocy??

Opublikowano

podobno jest dobrze, tak twierdzili w serwisie

Podobno...

Sprawdź sam ustawienie rozrządu na znakach i blokadach i wtedy będzie jasne.

Jest jeszcze opcja koła na wale korbowym, ale na razie bym ją zostawił.

Po wizycie tam jak podpiołem pod Vag-a to sie zszokowałem, ustawiali kąt na zegar, tak twierdzili, mozliwe że przez to autko wiecej pali??? i straciło na mocy??

Jeśli rozrząd nie jest poprawnie złożony to takie objawy mogą wystąpić. Jeśli chodzi o ustawianie na tzw. "zegar", to jest też jest metoda. Wiele razy też tak robiłem, ale jak się nie ma pojęcia, to można łatwo spaprać.

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano

mogło stracić na mocy gdyż dynamiczny kąt wtrysku nie wyrabia bo jest poza regulacja, jak masz vaga to ogarnij logi i zobaczymy co i jak, tak jak kolega wyżej klin na wałek, zero przy prawej krawędzi na skrzyni i śruba w koło pompy tak sprawdzisz rozrząd

Opublikowano
  • Autor

Powiem ci że znaki na pompie się nie zgrywają o jakieś 5mm, na rozrządzie jeszcze nie sprawdzałem, po tej wymianie auto zaczęło dziwnie telekotac...

Opublikowano

No to masz przyczyne.

Ustaw wszystko tak jak kolega pisze i sprawdź dokładnie.

Klekocze, bo kąt jest bardzo przyspieszony

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano
  • Autor

obawiam się że jak coś popier.... ze znakami to może zawór sie spotyka delikatnie z tłokiem..... taki dźwięk kiedyś miałem jak dawno temu wpadła nam nakrętka czy podkładka to komory spalania.... chyba to było w starej nysie

Opublikowano

Przy kącie 125 jednostek jeszcze raczej zawory nie całują się z tłokami.

To raczej objaw zbyt wczesnego kąta.

Edytowane przez Lukasz_N

Opublikowano

tam niema co poperdzielic ustawiasz wszystko jak napisane wyżej, śruba w koło musi wchodzić bez oporów i tyle:) resze wyregulujesz ruszając pompą na fasolkach:) pewnie wtryski klepia:P

Opublikowano
  • Autor

troszkę mnie pocieszyłeś, muszę poszukać jakiegoś zaufanego warsztatu okolice Gdańska

to tak ale wiesz pod blokiem tego nie będę robił..... bez garażu bida:)

Opublikowano

Dodam od siebie że bardzo przyspieszony kąt wtrysku odbija się na układzie korbowo-tłokowym.

Przy takim kącie to ja się nie dziwie że pali od strzała a nawet jeśli napisałbyś - "na dotyk" :D

Co do reszty to koledzy powiedzieli Ci co masz zrobić, posłuchaj a na pewno lepiej na tym wyjdziesz niż ze swoim mechanikiem ;)

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

siema!!

Próbowałem ustawić kat wtrysku ale niestety nie dałem rady odkręcić śruby w kole pompy,tej dolnej, duża nasadka nie wchodzi, druga ledwie ledwie poluzowałem ale to trzeba było obracać kołem po milimetrze żeby dobrze weszła...

muszę załatwić mała nasadkę i wtedy pójdzie ,

Opublikowano

ustaw na duze oczko w kole pompy wtedy każda nasadka wejdzie,klucz chyba 22 i 19 i z równym naciskiem na koło pompy w wałka przestawiasz rozrząd

Opublikowano
  • Autor

to jest większe oczko??? nie zauważyłem różnicy...

Opublikowano
  • Autor

kurrr a ja sie mordowałem jak głupi..... godzine z jedna śrubą

Opublikowano

teraz zrobisz to w 5 min:) z tyłu pompy śrubę pod rurkami luzujesz delikatnie ale tak by był mały opór bo jest na nakrętce stożkowej i jest ciężkie dojście by potem przytrzymac nakretke:)

Edytowane przez baca2309