Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kontrolki ESP i EPC- zapalają się, a po ponownym uruchomieniu silnika gasną.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W przeciągu dwóch tygodni, zapaliły mi się dwa razy kontrolki ESP i EPC, przy czym przy niskich obrotach, obroty falują, a raz nawet auto zgasło.Dodam, że auto staje się słabsze nie ma "kopa". Wszystko trwa do momentu kiedy nie wyłączę silnika i uruchomię go ponownie. Wtedy kontrolki już nie świecą, a auto pracuje normalnie. Wszystko dzieje się na LPG, na benzynie nie zdarzyło mi się coś takiego.

Audi A4B6, 2.0 multitronic 131 km 2002r

Opublikowano

A co vag na to?

Opublikowano
  • Autor

Niestety nie miałem czasu na to, dlatego na chwilę obecną założyłem temat aby móc mniej więcej czegoś dowiedzieć. Szukam aktualnie warsztatu gdzie ewentualnie pojadę z tym problemem.

Opublikowano

Bez podłączenia pod komputer to nawet z fusów nie da się wyczytać. Zobacz jakie błędy wystąpiły i dopiero można zacząć dyskusję.

Opublikowano

U mnie tak bylo tyle ze w 1.8t ,walilo tymi kontrolkami od walnietej przeplywki ,upewnij sie podlaczajac vaga,i sprawdz bloki engine oraz abs esp ,skasuj bledy jezeli wywali 2 raz to bank to zreszta opis i kod bledu to powinien opisac

Opublikowano
  • Autor

Okej dzięki za odpowiedź. Polecacie jakiegoś mechanika w Warszawie do którego mogę z tym śmiało pojechać?

Opublikowano

Przeplywomierz sam wymienisz. 5 minut roboty ,pojedz tylko na vaga jak nie masz

Opublikowano

Okej dzięki za odpowiedź. Polecacie jakiegoś mechanika w Warszawie do którego mogę z tym śmiało pojechać?

Diagtronik w jankach

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie jest to samo. Wszystko dzieje się zawsze z rana, kiedy auto jest zimne. Dzieje się to tylko po deszczowej nocy/poranku. Po przejechaniu kilkuset metrów zapala się esp+epc. Gaszę, odpalam ponownie i wszystko gra. Zgram kody z vaga, bo wiem, że jakieś były. Może powiedzą coś więcej.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie auto jakoś po odpaleniu które się jeszcze nie rozgrzało i wtedy się to dzieje. Dziś postaram się zadzwonić do nich.

Dzwoniłem do Diagtronika w Jankach i o ile czas jutro pokaże pojadę i zrobię pomiary. Jak myślicie warto wydawać pieniądze na przepływomierz BOSCHA czy śmiało można kupić zamiennik? A może używka?

Opublikowano

zamienniki sobie daruj bo do ładu nie dojdziesz z autem,bosch lub ori używka

z wróżenia to będzie g28 uszkodzony jak i zalany komp w podszybiu

Opublikowano
  • Autor

G28 (bezpiecznik)? i o co chodzi z zalanym kompem?

Edytowane przez majkelllos

Opublikowano

g28 czujnik położenia wału

wilgotne przekazniki jak i komp silnika znajdujące się w plastikowej obudowie w podszybiu,częsta usterka w tych autach

ale vag w pierwszej kolejności

Edytowane przez krzysiekml

Opublikowano
  • Autor

Komp silnika jak napisałeś powyżej jest do wymiany czy poprostu do wysuszenia?

Opublikowano

jak pisałem wyżej i nie tylko ja - w pierwszej kolejności vag

Opublikowano
  • Autor

Byłem dziś w Diagnostiku. Faktycznie VAG pokazał dwa błędy przepustnicy. Panowie zaproponowali czyszczenie żeby przekalkulować czy nie lepiej od razu wymienić na nową. Usłyszałem 150zł i w zaistniałej sytuacji się zgodziłem. Pi czyszczeniu błędu nie było czyli na chwilę obecną jest ok. Po wykonaniu pracy zapytałem ile. Drugi pan taki wyższy zaczął wymieniać i mówi 200. Na szczęście obok był pan grubszy który od razu powiedział że umawialiśmy się ze mną na 150. Także panowie jak martwcie dziękuję za pomoc. Jeszcze na 100% okaże się jutro na zimnym silniku. Dodam, że wydaje mu się jakby silnik lepiej pracował.

Opublikowano

Pamiętaj że przepustnice teraz trzeba zaadoptować też VAGiem, o ile nie zrobili tego panowie po czyszczeniu.

Opublikowano
  • Autor

Tego nie wiedziałem ale coś tam jeszcze robili więc mam nadzieję że zrobili dokładnie to o czym mówisz.

Opublikowano

Byles w diagnostiku czy w diaktroniku?

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Diagtronik w Jankach tam byłem.