frytas Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Witam od jakiegoś czasu pali mi się kontrolka poduszki kierowcy,a błędzie pisze problem z zapłonnikiem a i dodatku zgubił się klakson czy jest ktoś w stanie mim pomóc co jest przyczyną
endriuu Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 a skad wiesz ze to od kierowcy? ja mam boczne i tez rok temu nie z tego ni z owego zapalila sie. w tym momencie zadna poduszka nie wypali dopoki nie naprawisz przyczyny. okazalo sie ze wtyczka pod prawym siedzeniem nie stykala od poduchy. odlaczylem, przeczyscilem, psiknalem WD-40, skasowalem blad i juz sie nie pojawil
pawelc Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 Wygląda że coś się dzieje pod poduszka kierowcy. Skoro zgubił sie przy tym klakson to może przetarły przewody .. Raczej bez zdjęcia poduszki się nie obejdzie :>...
Sławosz(+) Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 wygląda to na uszkodzoną, albo zabrudzoną taśmę
gregory Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 przeczyscilem, psiknalem WD-40, skasowalem blad i juz sie nie pojawil WD-40 jest do smarowania, a nie do kontaktów. @Frykas gdzieś ci się przerwa zrobiła w układzie airbag. Musisz zlokalizować gdzie i psiknąć "Contakt sprayem".
Sławosz(+) Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 @Frykas gdzieś ci się przerwa zrobiła w układzie airbag. Musisz zlokalizować gdzie i psiknąć "Contakt sprayem". gregory, frytas napisał, że klakson też uciekł, moim zdaniem to ewidentnie taśma...
frytas Opublikowano 12 Listopada 2008 Autor Opublikowano 12 Listopada 2008 Dziekuje panowie, a mam jeszcze jedno pytanko odnosnie mojego problemu,czy sterownik poduchami moze byc przyczyna ?
endriuu Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 WD-40 jest do smarowania, a nie do kontaktów. cytat ze strony WD-40.pl: "Przy regularnym stosowaniu zabezpiecza cały układ elektryczny... zapewnijąc doskonałe przewodzenie" generalnie WD-40 jest lepszy ponieważ chroni przed korozja i odkladaniem nalotow elektrolitycznych czyli zwalcza przyczyny braku styku a nie tylko objawy jak "Contakt spray" Dziekuje panowie, a mam jeszcze jedno pytanko odnosnie mojego problemu,czy sterownik poduchami moze byc przyczyna ? w tym przpadku raczej nie ale nie mozna tego wykluczyc zupelnie
Rekomendowane odpowiedzi