Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Felgi A8 9 cali et33 do b8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, felga pochodzi z a8. Przerabial ktos temat w b8 z takim et? Mam sprezyny eibacha i auto lezy dosc nisko wiec chcialbym uniknac tarcia o nadkola. Dodam ze opone planuje max 235/35/19

Opublikowano

Pasuje, w tematach o B8 poszukaj chłopaki mieli takie pozakładane. Opony są nie dobre do B8 za mała średnica koła będzie.

Opublikowano

Będzie delikatnie przodem wystawać. Ja mam ET29 8.5J z a5 na oponie 245 i 5mm wystaje przodem. ET33 byłoby ok z felgą 8.5J. O oponach zapomnij, kompletnie nie ten rozmiar. od bidy siadłaby opona 235/40R19

Opublikowano
  • Autor

235/35/19 to idealny zamiennik 245/40/18. Różnica w srednicy to 0.91% To tyle jest chodzi przeklamania licznika. Ty chyba mowisz o tym ze bedzie tarło tak?

Opublikowano

Wzorcową opona do b8 jest chyba 225/55/16 więc dla niej idealnym odpowiednikiem jest 245/35R19. 0% różnicy. jeżeli masz już 235/35/19 to od biedy będzie.

Przedtem źle Ci podałem bo wziąłem złą opone jako wzorcową.

Jeżeli masz sporą glebe to będzie tarło bo przód wyjdzie poza obrys.

Edytowane przez edraven

Opublikowano
  • Autor

Czyli dooopa z et33 w 9 calach. Chyba ze opona na przod 225. Problem w tym ze mam Quattro wiec nie za bardzo mieszac rozmiary rozne rozmiary na osiach.

Opublikowano

Z tego co wyliczyłem to przy 9j i ET33 masz wystawanie odrobinę większe niż u mnie na 8.5j ET29. Tylko że ja jeżdżę na 1BA, a na eibachu masz prawie pewne tarcie.

Opublikowano
  • Autor

No nic , trzeba szukac czegos z wiekszym et badz weższego :-P

Edytowane przez piotrekb_tt

Opublikowano

...węższego ;) Poza tym 235 na 9J będzie naciąg, jak dla mnie słabo chyba ze lubisz. wiem wiem , fele od A8 kuszą bo taniocha ;) Nie wiem jaka znalazleś (od której generacji) ale one też moga mieć inne rozstawy śrub i otwór centrujący inny, zwróć na to uwagę bo roztaczanie otworu ciężka sprawa.

Opublikowano
Opublikowano
  • Autor

...węższego ;) Poza tym 235 na 9J będzie naciąg, jak dla mnie słabo chyba ze lubisz. wiem wiem , fele od A8 kuszą bo taniocha ;) Nie wiem jaka znalazleś (od której generacji) ale one też moga mieć inne rozstawy śrub i otwór centrujący inny, zwróć na to uwagę bo roztaczanie otworu ciężka sprawa.

Felgi nie dosyc ze tansze od a4 a4 rs4 to chyba jedne z ciekawszych. Z A8 d4 otwor centrujacy jest ok pod b8. Rozstaw śrub w audi od 2004r to 5x112. A1 ma chyba 5x100 ale to wyjątek. Felgi takie jak w 1 linku ktory podal Mat1000
Bajka, dzieki za zdjecia. Szukalem ich w google ale byly tylko takie na zagranicznych forach wymagajacych rejestracji ;-)

Edytowane przez piotrekb_tt

Opublikowano

Wystawanie felgi pisałem że jest delikatne (ok 5mm licząć z oponą) ale mam 1BA, wszystko teraz rozbija sie o glebę. cięzko wyczuć czy z powodu zawiasu nie będzie obcierac. Ile masz obniżone na Eibachach? do 30mm niżej powinno siedzieć , powyżej 30mm ryzykowne.

Dla mnie naciąg odpada a przy 9J i 235 będzie takowy. Jedno niefortunne parkowanie i koła o krawęznik zjechane.

Edytowane przez edraven

Opublikowano
  • Autor

Moj ma gdzieś -40mm od serii. Naciąg mi w ogole nie przeszkadza. Kazde moje auto mialo delikatny naciag na oponach letnich i zawsze bylo ok.Za to teraz na golfie mam jak Bóg przykazal z rantem ochronnym i felga cala dookola objechana przez małżonke ;-)

Opublikowano

Przy glebie trzeba pamiętać, że koło idzie w lekki negatyw, więc góra zaczyna się chować.
Tak jak piszesz, 235 nie zakryje felgi, ale da się jeździć. Trzeba uważać przy parkowaniu do krawężnika i nie najeżdżać na wszystkie krawężniki, coś za coś :)

Opublikowano

Ktoś mi kiedyś mówił jak rozkminke tematu obręczy robiłem że ET29 i opona 245, 8.5J (a to jest bardzo podobne odsadzenie do 9j ET33) będzie jeszcze OK przy glebie -30mm a -40mm już nie jest OK. Pozytywnie na ocieranie będzie wpływał naciąg bo opona się troche "skurczy".

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

ciekawe na jakiej oponie te fotki?

opona 255/4019 9j et33 do b8 by podeszła na takich felgach czy tylko 255/35/19

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

No i jak badał ktoś temat dalej ? Te 9j felgi są też teraz w TTRS i A5/S5 z ET33. Na B8 fajnie to wygląda nawet na zdjęciach i podobno nie obciera z 255/35R19 standardowymi oponami. Pytanie przy jakim zawiasie... czy 1BE albo Eibach nie będzie już problemem ?

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/audi-a4-b8-8k-a5-8t-rotor-felgen-reifen-9j-19zoll-et33-no-macken-/494667709-223-7354

Opublikowano

Ja śmigam na 19" z S5 9J ET33 plus opona 235/40/19 ContiSportContact3 i jest git :thumbup1:

Nic nie wystaje spas przód i tył jest liść tylko u mnie zawiecha eibach pro kit.

Podejrzewam, że na oponie 255/35/19 mogło by obcierać chyba, ze na gwincie i mocnej glebie

Opublikowano

Gwintu nie planuje ale Eibacha do 1BE zakladam to siadzie jeszcze z 10-15mm pewnie. Romco pisal ze siadzie tak jak u niego to zaryzykuje bo wyglad bajka :)

Tapniete z SGS7

Edytowane przez LukiKRK

Opublikowano

Romco chyba śmiga na oponach 255/35/19 na takich felgach