olomaniak1 Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Witam!problem dotyczy turbiny! podczas jazdy turbina pompuje powietrze ale po chwili jakby ją odcinało i jest to przy ok 3tyś obrotów i auto zachowuje się jakby miało 90 KM, a czasami nie chce w ogóle pompować.Podczas wciśnięcia gazu do końca nie ciągnie dopiero jak odpuszczam gaz to turbina łapie na chwilę i znów odcina ją. Po podpięciu vag-a pokazuje bląd P0234 ,016618 doładowanie turbosprężarki przeciążenie.Może ktoś miał podobny przypadek i podsunie jakiś pomysł?. Oraz moje drugie pytanie. - Czy ktoś zna z okolic Żagania kogoś kto mógłby zrobić logi ? Z góry dziękuje! Usterka usunięta !!!tylko szkoda, że nikt nie podpowiedział nic!! Edytowane 1 Grudnia 2015 przez olomaniak1
koloboro Opublikowano 23 Września 2016 Opublikowano 23 Września 2016 no to chociaż ty powiedz co bylo
olomaniak1 Opublikowano 24 Września 2016 Autor Opublikowano 24 Września 2016 (edytowane) Witam!! Po prawie rocznej jeździe z błędem 0234 oraz niemocą przez przypadek zauważyłem, że zawór N 75 był źle założony a mianowicie zamienione króćce. Po zmianie króćca do gumy od przepływki ( musi być najdłuższy króciec) auto nie do poznania i już brak błędów. Ale każdy przypadek jest inny. Radzę sprawdzić szczelność dolotu, zawór N75 i zawór DV. Pozdrawiam!! Jak coś to jestem na forum często. Edytowane 25 Września 2016 przez olomaniak1
Rekomendowane odpowiedzi