Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Regulacja świateł drogowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Nie znalazłem podobnego tematu więc mam takie pytanie czy można wyregulować tylko światła drogowe (długie) bo mijania mi świecą dobrze (ustawione były na stacji diagnostycznej) mam żaróki H7 Osram Night Braker a światła drogowe świecą tylko ciut dalej niż krótkie.

Jeżeli się da to proszę jakiś opis bo wiem że tam są jakieś 2 pokrętła tylko nie wiem które do czego

Opublikowano

Mam ten sam problem krotkie swieca idealnie a drogowe wala w ziemie,lampy mam valeo idealne wszystko cale i sprawne,robilem testy w nocy pokretko srodkowe jest od krotkich gora dol,a te z boku lampy jest od reg na boki,udalo mi sie jakims cudem tym pokretlem z boku ustawic drogowe ale wtedy krotkie sie rozjechaly,wrocilem do poprzedniegu ustawienia i zostalem z tym problemem.

Opublikowano

Jest tylko jedna regulacja góra - dół i prawo - lewo. Nie ma krótkie długie.

Opublikowano

cos w tym prawo lewo jest bo drogowe imaczej swieca ale to nie to,sam nie wiem o co kaman

Opublikowano

Ja kiedys tez tak miałem przyczyna było złe obsadzona żarówka w ramce wyjąłem poprawiłem i długie świeca od tamtej pory lux świecą

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

reguluje się dokręcając lub odkręcając nakretki przy soczewce (rozmiar 5,5) - oczywiście potem trzeba jeszcze raz ustawiac światła