Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Pęknięty blok :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, mam problem z moją A4 B5 1.9 TDi. Problem polega na tym że w sobotę podczas powrotu z pracy pękł mi blok jak na zdjęciu w okolicy 2 cylindra

https://lh3.googleusercontent.com/YYy-cNEatrRu4DZy9qoK-e6kxSK4C_8HiQBKLYQ6CzPX6NQspA-hap4ITGNro6Oj1dBL1zlTAZ2SR0ruVpWSatbDHFEfsERjN2qRjz4NI7DQ5xrzmCnTRHaUDpoZHyy-3TJTOyYmk-85-Bos0-VIX22SAHxr4dPw4oVxsti8hBUhnftdgqPS7WtaXw5W1e3P3N9TmTVT0oHqNLnYhKQNsLHMjjElhb2ub_iJREcyT8sM9MS23t0_7FpbA0ohprCiWZ0E7uFwPas2vjPt14uWKbTlDD1YUOUC2P8n8JYiQrTHm_myK1TDq1fb42YhlgycOjK-pvDADbenSYT0OkAEO-no9LXAtgzAhxavZwbX__Kkz9U1SBn_iOUYDnqE22czsRunwrG_HPkP1hMQ_SOfRKQE0exuHPOqFOVajcE1tNQKPhTDoAVytPipLL5Ge81eO6sxT2H5wmgeP-GzyCFXH9ptnrWH1BEpjL9mAB4rq9WknLWmT1v9mea94c4-EXLBz6zoX9hZZil8AYhBY6aHTnfYG0iMApi0kipKI1typ18=w536-h953-no

I zastanawiam się teraz co mogło być przyczyną? Dodam tylko że na bieżąco wszystko kontrolowane ( stan oleju itp ). W czasie jazdy nic nie wskazywało na problemy , temperatura w normie ( woda i olej ) , ciśnienie doładowanie również.

Około miesiąca temu miałem wymieniany rozrząd i turbinę bo miała już znaczne luzy i puszczała olej, dodatkowo sprawdzone były wtryski i pompa ( po naprawie wszystko działało jak należy ).

Co mogłem przeoczyć?

Opublikowano

tzw pokazał kopyto(korba wyszła bokiem)...szukaj drugiego silnika lub dołu silnika- bloku silnika z układem korbowotłokowym. bo ten silnik to juz tylko na złom sie nadaje.kupa kasy do wydania przed tobą...

Opublikowano
  • Autor

Słupek już mam na wymianę, tylko nie wiem co mogło być przyczyną awarii

Opublikowano

Może po prostu starość

Edytowane przez Majkeltaker

Opublikowano

Jak rozbierzesz stary i wyjmiesz tłok z korbowodem to się na pewno dowiesz...

Opublikowano
  • Autor

Ok rozbiorę silnik i będę widział co uległo awarii ale ja zastanawiam się co mogło być przyczyną