icemerc Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 wszystko kwestia spalania i kosztów eksploatacji. Jezeli taki van w tdi połknie 7 litrów ropy to z bogiem sprawa to tak jak by lpg łykałąo ok 12 i do tego pb jeszcze wiec wychodzi podobnie....
Dreger Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Mój teść jeździ taxi w Rumii okolice trójmiasta. Z tego co pamiętam to miał W124, potem W210 a od 3 lat C5 z 1,9 tdi z 2003 r. Jak kupował to miał 204 tyś wiem bo sam z nim oglądałem. Teraz ma ok 380 tyś. Robił tylko zawieszenie, szczotki na alternatorze i dwa miesiące temu sprzegło z dwumasą. Tak więc przejechał 180 tyś z 3 lata bez większych napraw. Teść jest bardzo zadowolony.
Sqizzy Opublikowano 9 Grudnia 2015 Opublikowano 9 Grudnia 2015 Obawiam się że taxi to już nie jest zbyt dochodowy biznes. Dodatkowo zamierzasz kupować auto za 10-12 tys. Moim zdaniem jeśli miałbym wybór to z dwóch taksówek zawsze wybiorę tą ładniejszą, a za 10000zł nie poszalejesz. Wydaje mi się że w Łodzi jeźdżą dosyć ładne autana taksówkach. Jeśli masz problem z pracą to może zamiast ładować się w taksówkę, zastanów się nad kategorią C. Ew. w przyszłości C+E. U mnie w okolicy jest bardzo dużo ofert pracy dla kierowców ciężarówek. Dodatkowo kończy się rok. Urzędu Pracy w okolicach lutego dostają kasę na aktywizację bezrobotnych. Pierwsze co robią to właśnie ursy na kat. C.
Rekomendowane odpowiedzi